Aktywne Wpisy
uncle_freddie +100
Wędrująca ręka Thurama w poszukiwaniu tego, czego Interowi dzisiaj brakuje
MIRROR: https://streambug.org/cv/8e1140
#mecz #meczgif #ligamistrzow
MIRROR: https://streambug.org/cv/8e1140
#mecz #meczgif #ligamistrzow
Odkąd tylko pamiętam nie lubiłam słodkich papryczek nadziewanych serem, ostre mogłam jeszcze zjeść, ale po słodkich to od razu odruch wymiotny. Pewnego dnia jednak, a był to 17 czerwca 2020 roku, miałam ogromną ochotę na owe papryczki i #!$%@?łam prawie całe dwa opakowania, w towarzystwie kanapki z szynką i keczupu. Następnego dnia chciałam spożyć dwie pozostałe papryczki, ale wszystko wróciło do normy i na sam ich widok miałam ochotę biec do kibla,
#wojna #ukraina #rosja
Polska po prostu była na drodze do Berlina
@Bonapartysta: Armia Czerwona umierała, aby pokonać Niemcy i zdobyć Berlin. My byliśmy "po drodze". No i Rosjanie, po wojnie, nie wycofali się z Polski, tylko potraktowali nas jak zdobycz, nieprawdaż?
Doucz się u mamy, taty, dziadka bądź babci...
@Bonapartysta: nie. Umierają za siebie. Tak jak Polacy w 1920 umierali za Polskę, a nie za Niemcy czy Francję... Tylko Ukraińcom trzeba pomóc, żeby Rosjan umierało dużo więcej.
@Bonapartysta: umierają za wolną od Rosjan Ukrainę. Czyli za siebie. Za przyszłość swoich dzieci, mogących żyć jak Europejczycy, bez strachu przed kolejnym atakiem Rosji.
Jest takie powiedzenie - Lepiej z USA zgubić, niż z Rosją znaleźć- i tego się trzymajmy :-)
Jeśli tak bardzo brzydzisz się kolektywnym myśleniem to bądź konsekwentny i w debacie Ukraina vs Rosja nie zabieraj głosu, bo to jest starcie dwóch kolektywów.
@Bonapartysta: jak nazwiesz/wytlumaczysz zachowanie napadających na Ukrainę Rosjan? Instynkt stadny orków?
Są jasne wytyczne oficera prowadzącego i będzie walczył za rubelki do ostatniego tchu ¯\(ツ)/¯
Komentarz usunięty przez autora
Stary sianie defetyzmu bo łykasz jak pelikan ruskie brednie a teraz twierdzenie że szukasz konkurencji dla pisu bo nie ma alternatywy? To gdzie ty jej szukasz na Kremlu? To że w Polsce nie ma alternatywy politycznej dla tych padlin z pisu to jest jasne jak słońce dla każdego kto ma IQ powyżej średniej orangutana ale twierdzenie że inspiracja rosyjskim stylem zarządzania to dobry kierunek nie