Aktywne Wpisy
plusbear +153
Korsir +30
Rozwaliłem sobie rękę i mam trochę więcej czasu na YouTuba.
Tak sobie włączyłem najnowszy odcinek #yanek i pewna rzecz wpadła mi w oczy.
Janek wiele razy zarzekał się, że na kanale nie ma spadku wyświetleń i film na mnie nie jest stworzony w celu ich podbicia.
Tak się składa, że dzisiaj pokazał wykres i jakoś dziwnym trafem wyświetlenia spadały jak równia pochyła. Do czasu pewnego filmu, po którym wybiły pionowo w górę.
Tak sobie włączyłem najnowszy odcinek #yanek i pewna rzecz wpadła mi w oczy.
Janek wiele razy zarzekał się, że na kanale nie ma spadku wyświetleń i film na mnie nie jest stworzony w celu ich podbicia.
Tak się składa, że dzisiaj pokazał wykres i jakoś dziwnym trafem wyświetlenia spadały jak równia pochyła. Do czasu pewnego filmu, po którym wybiły pionowo w górę.
Tytuł:
Gottland
Autor:
Mariusz Szczygieł
Gatunek:
literatura faktu
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
ISBN:
9788375361674
Wydawnictwo:
Czarne
Liczba stron:
244
Zbiór reportaży poświęconych Czechom. Autor w swoich tekstach snuje opowieści o różnych mniej lub bardziej znanych czeskich osobistościach. Posługując się różnymi stylami opowiada o postaciach z czeskiego szołbiznesu, osobistościach politycznych oraz przedsiębiorcach, z kraju naszych sąsiadów.
Pełna różnych kolorów książka, w dużej mierze poświęcona postawom przyjętym przez Czechów wobec komunizmu, trochę w niej refleksji, trochę śmiechu i groteski. Po prostu całe spektrum odczuć. Uważam, że jest to książka dla ludzi którzy chociaż w niewielkim stopniu znają historię Czechosłowacji po II Wojnie Światowej. Ktoś zielony łatwo może trochę się w tym nie odnaleźć.
#bookmeter #literaturafaktubookmeter