Aktywne Wpisy

bruhmomentow +145
hihi kotki :333

yosemiti +86
#ukraina
Ta zadyma ze zbożem to jest wielki dar od losu dla nas, który być może pozwoli nam uchronić się przed naprawdę poważnymi problemami gospodarczymi w przyszłości. Maski bowiem opadły i zobaczyliśmy z kim mamy do czynienia tam na wschodzie i jakie scenariusze w przyszłości mogłyby być realizowane.
Wyobraźmy sobie zatem teoretyczny wariant rozwoju wypadków, gdyby Ukraina weszła do Unii w nieodległej przyszłości. Polskie rolnictwo zostaje zmiecione z planszy, montownie przenoszą się
Ta zadyma ze zbożem to jest wielki dar od losu dla nas, który być może pozwoli nam uchronić się przed naprawdę poważnymi problemami gospodarczymi w przyszłości. Maski bowiem opadły i zobaczyliśmy z kim mamy do czynienia tam na wschodzie i jakie scenariusze w przyszłości mogłyby być realizowane.
Wyobraźmy sobie zatem teoretyczny wariant rozwoju wypadków, gdyby Ukraina weszła do Unii w nieodległej przyszłości. Polskie rolnictwo zostaje zmiecione z planszy, montownie przenoszą się
#polska #ukraina #historia
@Fretja: no tak, każdy był wtedy dzikusem. Btw, przypomnij mi, ile Ukraińców wówczas my zabiliśmy?
@sotilas: No szkoda ich, mam nadzieję, że zabójcy ponieśli karę. Chociaż dziś bardziej mnie martwi to czy wystarczająco pomagamy Ukrainie, jak zwiększyć pomoc, a nie to kto zginął 80 lat temu.
@Niedobry: na Wołyniu zginęło 5x więcej ludzi i w bardziej bestialski sposób.
Podczas IIWŚ połowa armii czerwonej w Polsce to byli ukraińcy, więc trzeba te ofiary sowietów podzielić po równo między ruskich i ukraińców.
Pluję na jędnych i drugich. Jedynie Białorusi mi szkoda, bo to jedyny kraj na wschód, który był nam przyjazny i
Moskwa-Magadan...
"Sniegokilometry..."
Ze wam #!$%@? nie wstyd tak bezczelnie klamac. :(
100 razy od razu. Nie ograniczaj sie.
Od 17 po 20 wiek r0sjanie zamordowali miliony Polaków.
@Niedobry: twoje dziady to co najwyżej tam na Sicz uciekły przed prawem
Zartuje, wiadomka. I nie umniejszam zadnym zbrodniom po prostu to wszystko teraz woda na mlyn Kremla dla ktorego Ty i ja jestes:
"Pszekiem, gejropejskim dewiantem i nazistowskim podczlowiekiem..."
Nie czas i miejsce na wbijanie ponownie klina pomiedzy nas i Ukraine, tak jak kiedys to juz zrobili...
Lapiesz Pan Pieknylowca?
@Niedobry: ty jesteś ukrainiec i w szkole nie uczyli?
Katyń - 22tys ofiar - zabitych strzałem w głowę.
Wołyń >100tys ofiar - nabitych na widły, obdartych ze skóry i spalonych żywcem
Wez juz skoncz sie osmieszac. "Pszeku i gejropejski, nazisto...".
Tak mowia o nas russkie teraz. Nie glupio Ci?