Wpis z mikrobloga

@adrian-mateusz: Kolega mi kiedyś opowiadał, że ABV wsypuje do słoika, zalewa olejem (nie oliwą), żeby delikatnie tylko przykrywało susz, a słoik zakręca. Bierze rondelek, wlewa wodę, wstawia na "ogień" i gotuje na średniej mocy, tj. jak ma elektryczną płytę to ustawia na 5-6/9. Później wkłada słoik do wody i zostawia na jakieś 20 minut. Czasami nim pomiącha, żeby się dobrze wymieszało. Odstawia później do wystygnięcia albo na noc. Później przecedza przez
@adrian-mateusz: i to jeszcze jak:) zjadam od 0.3 do 0.5g na raz. Tylko trochę trzeba poczekać aż się wczyta, zazwyczaj około godziny ale potrafi być dłużej.

Powinieneś wziąć pod uwagę też kolor abv. Jeśli jest mocno brązowy to daje więcej.