Myślicie że na Zaporożu ruszyła już generalna ukraińska kontrofensywa, czy mamy do czynienia tylko z takim "kąsaniem" i szukaniem słabych punktów, test zdolności obronnych, tak jak działali ruscy w kwietniu/maju 2022 r., tuż przed skoncentrowaniem wysiłku na łuku Dońca Siewierskiego? Czy może odwracanie uwagi przed uderzeniem na innym kierunku?
BTW to coś cicho o tej kontrofensywie, jak na takie działania to mało szumu wokół tego w mediach.
Myślicie że na Zaporożu ruszyła już generalna ukraińska kontrofensywa
@Nateusz1: Nie. Kilka tygodni temu gdy Ukraina przeprowadziła kilka ataków w tamtym rejonie to szybko pojawiły się nagrania z rozstrzelanymi ukraińskimi pojazdami które nawet nie dojechały do pierwszej linii rosyjskiej obrony.
@Nateusz1: I tak jestem sceptyczny. Jeśli gdzieś ukraincy spróbują, to myślę że jednak rozewrzeć kleszcze wokół bachmutu, a te informacje są niesprawdzone i kontratak jeśli ma, ma miejsce pod bachmutem.
To samo było kilkanaście tygodni temu i też się okazało że jedyne co, to odbijali drogę, a wcześniej też różne informacje podawali, że się zaczęło.
A ktoś coś podaje, bo chce być pierwszy i wyjść na wielkiego osintowca.
@Nateusz1: nawet jeżeli ruszyli z ofensywą, to czasy wielkich zwycięstw już nie wrócą. Będzie mielonka po jednej i drugiej stronie. A jak rzucą atomówkę, to skasuję tu konto ;p
BTW to coś cicho o tej kontrofensywie, jak na takie działania to mało szumu wokół tego w mediach.
Pozwoliłem sobie zamieścić screen z dzisiejszego materiału Raport z Ukrainy: https://www.youtube.com/watch?v=UaClNQ9-YkE
#ukraina #wojna #rosja #bialorus #wojsko #militaria
Pewnie odbijają drogę do bachmutu, jak ostatnio, żeby ich nie odcięli całkiem.
Na to stawiam.
@Nateusz1: Nie. Kilka tygodni temu gdy Ukraina przeprowadziła kilka ataków w tamtym rejonie to szybko pojawiły się nagrania z rozstrzelanymi ukraińskimi pojazdami które nawet nie dojechały do pierwszej linii rosyjskiej obrony.
I tak jestem sceptyczny. Jeśli gdzieś ukraincy spróbują, to myślę że jednak rozewrzeć kleszcze wokół bachmutu, a te informacje są niesprawdzone i kontratak jeśli ma, ma miejsce pod bachmutem.
To samo było kilkanaście tygodni temu i też się okazało że jedyne co, to odbijali drogę, a wcześniej też różne informacje podawali, że się zaczęło.
A ktoś coś podaje, bo chce być pierwszy i wyjść na wielkiego osintowca.
A jak rzucą atomówkę, to skasuję tu konto ;p