Wpis z mikrobloga

#internet #twitter #komputery #pytanie

pytanko bo już mnie szlag trafia, jakiś czas temu w wyniku wirusa jakiś (chyba kacapski) bot przejął kontrole nad moim twitterem i zaspamował go jakimś syfem, oczywiście konto zostało chyba szybko zawieszone (czyt. zbanowane) od tamtego czasu wyczyściłem system stawiając go na nowo i zmieniłem hasło pisząc jednocześnie wyjaśnienia i prośbę o odblokowanie konta, lecz tamtejszy support to jakieś nieporozumienie zero odzewu zero reakcji również na kolejne pisma z wyjaśnieniami że dalej mam dostęp do maila oraz że dwustopniowa weryfikacja na nr tel i mail również jest ustawiona. W zasadzie postanowiłem całkiem skasować konto z wymazaniem moich danych włącznie ponownie napisałem wniosek gdyż dezaktywacja konta z ograniczeniami z mojego poziomu również nie jest możliwa, w zasadzie moge tylko zmieniać hasło nic prawie w ustawieniach konta nie działa, kolejne echo już sam nie wiem co mam zrobić chciałem założyć nowe konto i w tym celu ustawić weryfikację na mój nr tel, ale nie chce aby moje stare konto było w jakis sposób aktywne zbanowane