Wpis z mikrobloga

Mirki poważna sprawa. Potrzebuje porady/inspiracji budowlanej. Chcę zakryć całkowicie dziurę między balkonem a bierką. Jest dosyć spora, dziecko zaraz zacznie chodzić i się tam prawdopodobnie bawić więc zabawki albo noga może tam wpaść.

Wpadłem na pomysł, żeby na całej długości równolegle położyć dociętą deskę kompozytową. Od strony barierki leżałaby na prętach przechodzących przez barierkę, a od strony balkonu leżałaby na coś ala nóżkach, żeby w zimę i w deszcz woda swobodnie zlatywała pod nią. Jakoś tą deskę jeszcze przytwierdzę do kafelków w miejscu tych nóżek xd

Mieszkanie deweloperskie, 1.5 roku ma. Leżą kafle. Pytanie też czy mogę wiercić w barierce?

Co myślicie?
Zdjęcie poglądowe, u mnie jest minimalnie większa dziura i szklana barierka.

#budownictwo #remontujzwykopem #inzynieria #pomocy
BornToDie69 - Mirki poważna sprawa. Potrzebuje porady/inspiracji budowlanej. Chcę zak...

źródło: dziura w balkonie

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
@BornToDie69: miałem podobną rozkminę. Ja mam balustrady szklane, więc u mnie deska wyglądałaby mocno kiepsko, więc zdecydowałem się na siatkę na koty. Rozpiąłem tak, że zasłania tą dziurę + szpary między słupkami a barierką.
  • Odpowiedz
@BornToDie69: myslalem ze chodzi ci o zasloniecie pionowej przerwy, a nie poziomej.
To moze prosty katownik z blachy, pomalujesz sobie w odpowiednim kolorze, a przymocujesz obejma prostokatna do barierek?
  • Odpowiedz