Wpis z mikrobloga

@florekflorek: polecam klasyczne punkty: Starówka, muzeum Muchy, Katedra, Most Karola,Hradczany, muzeum zabawek, wjazd kolejką, wieża telewizyjna, większość barów na starówce ma tańsze zarcie i piwo niż w Warszawie + zajebiste hotdogi z kiełbaskami za smieszne pieniadze jak sie idzie promenadą od stacji muzeum w kierunku starówki.. Kupcie sobie okresowe bilety na komunikacje miejską bo wychodzi znacznie taniej.

Nie polecam: muzeum sexu, muzeum tortur, złotej uliczki, kupowania w sklepach z pamiątkami u
  • Odpowiedz
@florekflorek: zielsko tez mozna palic. Stare miasto i zamek walnijcie w jeden dzien. W drugi obowiazkowo #hooters i jak wam kasy starczy to knajpe u szwejka, jak nie to browar z piwami chyba ze wszystkiego co sie da - nieco wyzej od starego miasta w strone wettawy. Tania jadlodalnia z czeskim zarciem jest niedaleko rynku, zaraz Ci znajde. Poki co obadaj sobie jak sie poruszac po miescie zeby mnogi do dupy
  • Odpowiedz
@florekflorek: jak ma byc dobre czeskie jedzenie i ma byc tanio w czeskim klimacie to idzcie do Havelskiej Koruny, zajebiste miejsce :D tylko uwaga bo przy wejsciu dostajesz kartke idziesz do lady wybierasz co chcesz zjesc kłada ci to zapisuja na kartce i wychodzac kładziesz kartke w okienku przy wyjsciu i dopiero płacisz, trcohe dziwne to. Ale poza tym super sprawa i sporo ludzi, turystów wiec moze warto zapytac czy mozna
  • Odpowiedz
@florekflorek: ile razy nie wracalem do hotelu nocnym zawsze byl nabity po dach, walił przetrawionym piwem i generalnie klimat mial wymiotny.... do tego jak przejezdzalismy jakims wiaduktem i spojrzałem w dół to obiecalem sobie ze w zyciu juz nigdy nie wsiade do nocnego w pradze;]
  • Odpowiedz
@florekflorek: nie polecam uciekania z taksówek, sikania w bramach ani mostu karola :d

na noc polecam: http://www.drunkenmonkey.cz/ zwłaszcza, że będzie Was sporo :)

obowiązkowo wieczorem (!) Hradczany i Letenské sady

@kozaqwawa: zazwyczaj poruszałem się metrem, jednak raz zabrakło nam kasy na taksówkę a do 5 na kolejne metro nie chciało nam się czekać więc wybrałem się do mieszkania nocnym + tramwajem + pieszo = przeżycia do końca życia mam :)
  • Odpowiedz