Aktywne Wpisy

Doniv +452
#rozdajo
Hejka, Sprzedajemy produkty z Czech i Słowacji! Jako że, pojawiły się nowe Smaki najpopularniejsze czekolady #studencka Przygotowałam dla was #rozdajo do wygrania jest BOX SŁODYCZY Z CZECH ( zawierający również te czekolady ) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
link do tych czekoladek:
STUDENCKA KARMEL&BROWNIES
STUDENCKA KARMEL&COOKIES
Aby wziąć udział w #rozdajo
1. Wystarczy napisać coś w komentarzu oraz dać plusika! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Hejka, Sprzedajemy produkty z Czech i Słowacji! Jako że, pojawiły się nowe Smaki najpopularniejsze czekolady #studencka Przygotowałam dla was #rozdajo do wygrania jest BOX SŁODYCZY Z CZECH ( zawierający również te czekolady ) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
link do tych czekoladek:
STUDENCKA KARMEL&BROWNIES
STUDENCKA KARMEL&COOKIES
Aby wziąć udział w #rozdajo
1. Wystarczy napisać coś w komentarzu oraz dać plusika! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wykop24h +2
Jest problem. moja córka 5.5 roku płacze jak ma iść do przedszkola, rozmowy itp od ponad roku bez rezultatu, tłumacze jej ze jesteśmy przyjaciółmi i może mówić mi o wszystkim i nie będę na nią zły, dziś się otworzyła i powiedziała mi że panie w przedszkolu straszą dzieci ze jeżeli coś źle zrobią sprawdza na kamerach i wyciąganą konsekwencję w postaci stania w kącie itp. i dziś córka mi płacze i mówi

W kwestii Wołynia fundamentalną kwestią nie jest wrzucenie słowa przepraszam w przemówienie gdzieś między papieża a Kraby, a rozpoczęcie (rozpoczęcie, bo to potrwa całe lata) na duża skalę poszukiwań, ekshumacji i przeprowadzenia cywilizowanych pogrzebów ofiar tej zbrodni. A ponieważ dzisiaj skarpetosceptyczne trolle zapętliły się w swoich wysrywach, przypominam, że ekshumacje zostały już oficjalnie odblokowane 11 listopada 2022. Oby to jak najszybciej ruszyło, oby przywrócono wspólne obchody na szczeblu prezydentów. Trzeba na to naciskać i tego pilnować. Czy ten rząd potrafi, mam wątpliwości, ale to inna sprawa.
Oczywiście wstrzymanie wydawania zgód na te działania było ze strony ukraińskiej skandalem i głupotą, natomaist jakoś mało kto chce zauważyć, z jakiej przyczyny ten zakaz trwał tak długo już po zmianie władz Ukrainy i Ukraińskiego IPN w 2019. A trwał z powodu idiotycznego uporu naszej strony, która nie chciała się zgodzić na minimalne już wtedy wymogi Ukrainy (odnowienie jednego zniszczonego przez "nieznanych sprawców" legalnego ukraińskiego pomnika).
Zresztą identyczna historia była ze słynnymi lwami na Cmentarzu Orląt. W 2005 Polska oficjalnie uzgodniła z Ukrainą, że te lwy na cmentarz nie wrócą, a jak już wróciły (z naruszeniem wszelkich możliwych wewnętrznych przepisów ukraińskich), to było straszne oburzenie, że jak to Ukry śmią smieć tego nie akceptować.
#ukraina #polityka
@xyzzy: No właśnie. Bez oficjalnego zakończenia śledztwa cały czas jest argument, że nie wiemy jak było, więc nie będziemy podejmować żadnych działań.