Planuje w tym roku kolejny urlop w Tatrach, tym razem chciałbym pobyć na Słowacji. Które miejsca byście polecili do noclegu? Zależy mi na dobrej bazie wypadowej oraz żeby można było pozwiedzac jak najwięcej. #tatry #gory #wakacje
@Wojciech_Skupien: byłem, polecam Spiskie Tomaszowce (Spišské Tomášovce). Można tam dojechać pociągiem z Popradu. A z samej wioski pójść na Tomaszowski Widok, wypożyczyć sprzęt i przejść Ferratę Kysel’ i spenetrować Raj ( ͡°͜ʖ͡°)
@SuicideLeopard: jeśli rzeczywiście chcesz połazić po Tatrach Wysokich to chyba wszędzie wzdłuż linii eletriczki będzie ok. Nawet z Popradu dojedziesz wczesnym rankiem (start o 04:30) do najdalszej stacji trasy (Szczyrbskiego Jeziora) w godzinę
@faxepl: @faxepl @Wojciech_Skupien @pilot1123 dziękuję mirki :) na pewno będę miał to na uwadze. Bo Jak kocham Tatry to te słowackie są mi trochę obce :)
#tatry #gory #wakacje
@Wojciech_Skupien: byłem, polecam Spiskie Tomaszowce (Spišské Tomášovce). Można tam dojechać pociągiem z Popradu. A z samej wioski pójść na Tomaszowski Widok, wypożyczyć sprzęt i przejść Ferratę Kysel’ i spenetrować Raj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SuicideLeopard: jeśli rzeczywiście chcesz połazić po Tatrach Wysokich to chyba wszędzie wzdłuż linii eletriczki będzie ok. Nawet z Popradu dojedziesz wczesnym rankiem (start o 04:30) do najdalszej stacji trasy (Szczyrbskiego Jeziora) w godzinę