Wpis z mikrobloga

Mireczki z #wroclaw
Robił ktoś rozeznanie po stomatologach odnośnie cen?
Czeka mnie masa roboty - implanty, mosty, kanałówki itp. a wg google rozstrzał za implanty w zależności od gabinetu to 1500-4500zł za zęba (choć w to 1500 nie chce mi się wierzyć) więc wolałbym mniej aniżeli więcej zapłacić.
Szukam gdzie przyzwoicie cenowo ogarnę wszystko od a do z.
#stomatologia
  • 22
@klokupk:

Jak masz trochę czasu i szykują się serio duże koszty to czasami warto poszukać gdziś poza Wrocławiem. Jak ja czasami słyszę od rodziców jaki ceny płacą w Polsce powiatowej za wizyty u lekarzy, to ja się za głowę łapię, bo tutaj to by na mnie nie spojrzeli nawet za takie stawki a co dopiero coś zrobić.

Ja robię zęby ostatnio w luxmed bo miałem zniżki z pracy ale głównie proste
@orzeszkiziemne: ja ogladam podwyzki cen pakietow - maile rozsylaja, masakra :) po #!$%@? to oplacac. Katarek i zez owszem ale nic powaznego i tak nie zrobia (no maja tomograf ale juz operacji nie zrobia). Olac ich. Najnizsze pakiety po 150-200 :-) W okolo mam pelno nowych przychodni z podobnymi dobrymi warunkami i na NFZ, umawiasz na telefon/www i heja.
@programista15cm: z tego co wkleiłeś wynika, że leczenie kanałowe jest dopiero w maksymalnym pakiecie a dodatkowo na stronie medicover przy każdym pakiecie stomatologicznym jest napisane, że działa on jak karta przedpłacona... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@programista15cm: w takim razie, "typie", twój vendor daje możliwość leczenia kanałowego (chyba bo jakość zdjęcia jest tragiczna) tylko w najdroższym abonamencie. Gdzie takie leczenie jest dość standardowym leczeniem, kompletnie nie obejmuje on za to poważniejszych schorzeń czy chociażby implantów o które pytał OP...