Wpis z mikrobloga

To chyba nie zasługuje na znalezisko, ale z kolegami chciałem się pochwalić nad czym pracujemy od jakiegoś czasu w AI. Robimy narzędzie do trackingu telemetrii ciała (przeznaczone do zastosowania w sportach). Za pomocą kamer odczytujemy ruch ciała a następnie przenosimy awatara osoby do wirtualnej rzeczywistości pozwalając na wyrenderowanie wirtualnej reprezentacji. Poniżej małe wideo jakie nakręciliśmy podczas testów. Mam nadzieję, że Wam się spodoba :-).

#technologia #ai #machinelearning #
duzo-jem-paczkow - To chyba nie zasługuje na znalezisko, ale z kolegami chciałem się ...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzo-jem-paczkow: Czyli chodzi wam o to że np. będzie można przenieść finał ligi mistrzów 1:1 do cyfrowego klona i sobie np. ustawić kamerę za jednym z zawodników i tak oglądać spotkanie?
  • Odpowiedz
Do trenowania modeli używamy własnej farmy złożonej z kilkudziesięciu serwerów wyposażonych w 2xEpic 7742 z A100 na pokładzie 1TB RAM każdy. AI niestety wymaga trochę mocy do treningu. Z inferencją na szczęście jest prościej już po wytrenowanym modelu. Do pracy na boisku będziemy potrzebować wielu kamer 8k (takie obecnie używamy), stąd też dość duże wymagania sprzętowe.
  • Odpowiedz