Jakie polecicie szkolenie z kubernetes?na necie tego w sumie dość sporo ale ciężko zbadać opinie.. Najlepiej po polsku, może nawet dla kilka osób było by spoko. #kuberentes #devops
@sophisticated7: po polsku? Z czym do ludzi. Znasz chociaz Dockera, ze lapiesz sie za Kubernetes? Wiesz, ze to nie jest tak, ze kursik wyklepiesz i bedziesz cokolwiek wiedzial?
@sophisticated7: Kursy Mumshada CKA i CKAD są top of the top. Gość posługuje się bardzo zrozumiale językiem angielskim. Jak po polsku, to wiem, że jest gość, który zwie się Damian Naprawa i ponoć ma dobre kursy po polsku. Sam ich nie robiłem, więc nie jestem w stanie potwierdzić jakości. Kosztują też dużo więcej cebulionów niz te z Udemy. Oprócz tego za udemy przemawia playground z ćwiczeniami.
@sophisticated7: dzbanie jakbys znal, to bys nie pytal glupio o "kursy do Kubernetes" i to jeszcze po polsku i dla kilku osob xD
Czuje, ze jestes kolejnym stazysta ktory chce latwa kaske zdobyc za "znajomosc" Kubernetes, bo w kazdym ogloszeniu sie pojawia. Nie moja sprawa z reszta, nie mam o co sie srac.
Tak jak wyzej pisali - jak chcesz sie nauczyc to kusy Udemy hindusa pod CKAD/CKA i robic
@sophisticated7: Możesz spróbować z ALTKOM Akademia, ale z nimi to musisz ostrożnie, bo kiedyś w korpo takiego szkoleniowca nam przydzielili, że złożyliśmy skargę i powtarzali z innym instruktorem.
@sophisticated7 Jak chcesz stacjonarny kurs to OSEC robi spoko, tylko, że oni mają technologie Red Hata, w tym przypadku OpenShift. Ja byłem na kursie od nich i bardzo ciekawe, też po polsku.
@sophisticated7: ja wczoraj kupiłem abo na kodecloud. Jeszcze nie zacząłem k8s - na razie robię Jenkinsa, bo mi to pilniej potrzebne i jest spoko. Maja laby (do których ustawiają Ci środowisko), które nie sa trywialne, wiec szybko możesz poćwiczyć
Czuje, ze jestes kolejnym stazysta ktory chce latwa kaske zdobyc za "znajomosc" Kubernetes, bo w kazdym ogloszeniu sie pojawia. Nie moja sprawa z reszta, nie mam o co sie srac.
Tak jak wyzej pisali - jak chcesz sie nauczyc to kusy Udemy hindusa pod CKAD/CKA i robic
@sophisticated7 Jak chcesz stacjonarny kurs to OSEC robi spoko, tylko, że oni mają technologie Red Hata, w tym przypadku OpenShift. Ja byłem na kursie od nich i bardzo ciekawe, też po polsku.
Maja laby (do których ustawiają Ci środowisko), które nie sa trywialne, wiec szybko możesz poćwiczyć
Znajomi devopsi tez to polecali