Wpis z mikrobloga

@notBart widziałem że chyba Sanbet sie budował w Kobietrzycach ale z tego co widziałem to pozostawały same dziwne układy i cenowo to trzeba też liczyć z 9-10 przy mniejszych mieszkaniach, musiałbym zobaczyć rynek wtórny tam. Zerkne.
  • Odpowiedz
@notBart to jest ten problem z Sanbetem że według ogłoszenia to jest mieszkanie a według rzutu to lokal usługowy. Dodatkowo według ich strony większość mieszkań z otodomu jest już niedostępna. Musiałbym tam zadzwonić bo nie rozumiem ich logiki.
  • Odpowiedz
@igik1234: Trzebnica, Brzeg, Oleśnica (znajomi kupili w Bystrym, myślałem, że to jakaś dziura, a to właściwie Oleśnica). Oława i Jelcz mają lipny dojazd. Zanim się wbijesz na zakorkowaną Opolską to trzeba dojechać do Siechnic.
  • Odpowiedz
@Ogau Brzeg to ten same case co Oława, tylko jest jeszcze dalej co dla mnie go dyskwalifikuje, dodatkowo odejmuje punkty za wybitną brzydote, kiedyś tam pracowałem przejazdowo. Chyba że chodzi o Brzeg Dolny, o tym nic nie wiem ale również wydaje się być dosyć daleko z niezbyt dobrym dojazdem.
  • Odpowiedz
@igik1234:
To jaka jest maksymalna odległość (czas dojazdu) jaką dopuszczasz od Wrocławia? I jeszcze czy i jak do Wrocławia planujesz dojeżdżać? Potrzebujesz pociągu, autobusu czy wystarczy ci możliwość dojazdu własnym samochodem? Generalnie myślę że jeśli do pół godziny od Wro to szukaj czegoś w pobliżu lini kolejowych. Oława, Oleśnica czy Trzebnica zdecydowanie lepsza niż pomidorowa jasność....

W nieco większej odległości (ciągle poniżej godziny) masz jeszcze kilka ciekawych alternatyw. Np całkiem
  • Odpowiedz
@running Chce pociąg najlepiej do 30 minut i auto max 40 ,,bez korków", na ten moment mam tryb hybrydowy w pracy, ale w razie ,,w" licze się z codziennym dojeżdżaniem. Teraz do roboty mam 15 minut tramwajem więc nie mam odniesienia, ale w liceum dojeżdżałem do Opola po 45/50 minut PKSem w jedną strone do szkoły i to już było dużo i potrafiło zjeść spory kawałek dnia.
  • Odpowiedz