Wpis z mikrobloga

Ja to serio uważam że Lewandowski jest słabym technicznie piłkarzem. Odkąd pamiętam to piłka się zawsze od niego odbija, nie daje sobie rady na małej przestrzeni. A szybka wymiana piłki w trójkącie go przerasta. On woli szybkie akcje gdzie ma maksymalnie dwa kontakty z piłką i to najlepiej przodem do bramki. To już Świderski jest lepszy w tym elemencie. Kiedyś nadrabiał to siłą, umiejętnością przepchnięcia piłki, wygrania sytuacji stykowej. Ale już tego nie ma, przeciętni obrońcy Czech przepychali go jak chcieli.

#mecz #reprezentacja
  • 6
  • Odpowiedz
@marcelus: #!$%@? z techniką, bardziej mnie boli właśnie ten aspekt fizyczny jak łatwo obrońcy go przepychają, niemniej nawet jakby dziś Lewy był w najlepszej formie to by to nic nie dało. Tak czy siak Lewy powinien grać razem z Świderskim od pierwszych minut. Lewy - Świderski to taki polski bieda duet Lewy - Muller xD
  • Odpowiedz
@marcelus @ekjrwhrkjew A mnie z kolei boli, że Lewy w kadrze jakby nie był świadomy swoich ograniczeń. Zakładając dobra formę fizyczną, mógłby się zastawiać i odgrywać piłkę, absorbować obronę, rozpychać się itp. Tymczasem on się cofa żeby rozgrywać lub schodzi do dryblingu, a obie rzeczy mu słabo wychodzą przez ten brak techniki.
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: jaki #!$%@? z technika, roberdzig to dzialo bez skrzydlowych i pomocnikow nie istnieje, co miales nieprzyjemnosc zapewne obserwowac. Lewandowski to dobijacz, zawsze to tlumaczylem, zaden technik, toc to widac szefie.
Edytuje "dobijacz" - dostaje dobra pilke i ja zagrywa to siatki. Roberdzig to nie technik, zagra pietka albo cos na skrzydlo, ale nie wykreuje z opersji akcji, bo to nie jego rola, #!$%@?. On ma stac i dobiac pilki strzelone
  • Odpowiedz
@mientka_guma: no przeciez napisałem #!$%@? z technika bo to nie jest jego najmoczniejsza strona, w przeciwieństwie do fizyczności a ty mi dokładnie to samo napisałeś, kocie każdy to wie o czym ty piszesz xd
  • Odpowiedz
@mientka_guma: Jakby tam jeszcze grał ktoś z "ekstraklapy", to może by to jakoś wyglądało. Co pokazał Skóraś, po wejściu wczoraj na boisko:) Tam grają średniaki, ze średnich zespołów europejskich, którzy nie mają ambicji na nic więcej. Dlatego i w kadrze średnio im się chce. W takim Rakowie, Lechu, Widzewie, czy nawet Warcie znajdziesz gości, którym piłka nie przeszkadza i na pewno zagraliby lepiej, od 90% składu wczoraj. Zresztą powiedz mi, co
  • Odpowiedz