Wpis z mikrobloga

: po tytule wnioskuję: typ pozwolił grupie dzieciaków zniszczyć samochód i zrobił z tego gówno-materiał z tytułem, który nie pozostawia wątpliwości, co masz sobie myśleć

@the_good_guy: absolutnie się mylisz typ jest mechanikiem i dostał do naprawy drogie samochody od klientów oraz trzymał je na zamkniętym placu. Dzieciaki przeskoczyły przez ogrodzenie i z zewnątrz obrzucały samochody cegłami i kamieniami pod jego warsztatem, straty w drogich samochodach wycenione na 70-90 tys zł. Gość
@the_good_guy: wiadomo że wszystko idzie podrobić ale tutaj musiał by się bardzo napracować bo to nie był jeden filmik na kanale. Jego serwis można znaleźć podjechać tam i pogadać. Policja też tam była. Więc wątpię aby jakiś anty Ukrainiec aż tak się napracował. Oskarżając ukraińskie dzieci s nie polski.
@mpetrumnigrum: ogólnie dla mnie niska wiarygodność. Pomijając to, że nawet jeśli byłaby to prawda, to koleś ma cep w mózgu, żeby dawać narodowość w tytule. Jak by mu inne dzieciaki bezmyślnie coś zniszczyły, to pisałby o narodowości, kolorze włosów czy przedziale wzrostu, w jakim się mieścili?
Pomijając to, że nawet jeśli byłaby to prawda, to koleś ma cep w mózgu, żeby dawać narodowość w tytule. Jak by mu inne dzieciaki bezmyślnie coś zniszczyły, to pisałby o narodowości, kolorze włosów czy przedziale wzrostu, w jakim się mieścili?

@the_good_guy: myślę że na 95% to prawda gość nie ukrywa własnych personaliów cały czas wrzuca swoje filmy i twarz na YT i cały czas jest w tym miejscu w którym to
@mpetrumnigrum: kur, chłopie, popatrz sobie na Polaków, w tym za granicą - też bez problemu znajdziesz historie z życia na poparcie tezy. Chcesz, żebym ci opowiadał trywialne historie o ekipie z bloku moich teściów, która sra na klatce, chleje w piwnicach, a do tego regularnie okrada sąsiadów? Mam kumpla, który jest kierownikiem w branży budowlanej. Jeździł z polskimi ekipami na delegacje za granice. To, jak oni się tam zachowywali i jak
ich standard życia, mimo normalnych zarobków, potrafił zatrważać. Poza tym wśród tej polonii krążyła zasada, że nikt cię tak nie wydyma jak inny Polak. Więc sory, robienie socjologii na anegdotach to jest przegięcie i objaw albo bycia ruskim trolem, albo tzw. pożytecznym idiotą.

@the_good_guy:
To nie są anegdoty tylko nie śmieszne historie z życia i tak mam małą styczność z polską patologią jakiej pełno na emigracji choć w Polsce jakąś tam
@mpetrumnigrum: Sam stykam się z Ukraińcami, którzy są sumienni, pracowici i porządni. Ogólnie - Europejczycy, którzy mieli pecha. Za to przypomniała mi się jeszcze jedna historia, właśnie z gatunku januszerki, która będzie oceniać innych, bo nie są z ich kraju. W ośrodku przyjmującym uchodźców była spora grupa z jakiejś wioski ze wschodu Ukrainy. Generalnie z tego, co opowiadali ludzie koordynujący ich ewakuację, to była to rzeźnia - zostali wyciągnięci z miejsca,
@the_good_guy: nie zrozum mnie źle. JEŚLI TRZEBA BY BYLO ZNÓW POMAGAĆ Ukraińcom w przygotowaniu ich nowego miejsca w Polsce do życia i wykładać własne pieniądze na to TO JA BĘDĘ DALEJ IM POMAGAŁ I PRZEZNACZAŁ NA TO NIEWIELKIE SUMY (KILKASET ZŁ). JEŚLI POTRZEBA BY BYLO PRZYJAC DO SIEBIE DO MIESZKANIA UKRAIŃSKA RODzINĘ TO TEŻ PRZYJMĘ za darmo. Natomiast bał bym się im wynająć mieszkanie za gotówkę tak samo jak bał bym