Wpis z mikrobloga

Nie ma co wyrokować, dlaczego tak się stało. Mlody Muranski w odróżnieniu od Jacy nigdy jakos specjalnie mojej uwagi nie przykuwał. Z drugiej strony jednak i jego kojarzę, jako asystenta/rozgrywającego w teamie Muranskich. Nigdy nic złego mi nie zrobił, w prawdzie niespecjalnie przezywam jego smierc, ale daleko tez mi jest do radowania się tym. Z tego co rozumiem, to nie wiadomo czy przedawkowanie było celowe tj mamy doczynienia z samobójstwem. Generalnie uważam że nadużywanie substancji psychoaktywnych zawsze jest powolnym samobójstwem. Nawet alkohol to zwykła trucizna. Nie ma tez co wyrokować nt przyczyny jego uzaleznienia. Nie Jaca, nie hejt, nie głupota. Nie ma decydującego czynniku ponieważ wpływa na to zbyt wiele rzeczy. Od bliskiego otoczenia, po środowisko znajomych, braki w edukacji, presja społeczna i internetowa, nieumiejętność radzenia sobie z własnymi emocjami, samotność... i wiele więcej innych problemów, o których w przypadku Mateusza nie wiemy. Można się śmiać, że śmieciarka itp ale w gruncie rzeczy to był taki sam człowiek jak wy.
#famemma
  • 1