Wpis z mikrobloga

@Karp_Molotow: a Ukraina to nie jest potęga militarna. Nie dziwię się, że wiedząc o jakichś ruskich planach natarcia postanowili przejść do obrony. Wygląda to na rozsądne posunięcie. No ale ja się na wojnie nie znam, tak tylko sobie piszę, bo mogę :)
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: zgadza się, zakładam też że dostają również wsparcie w rozpoznaniu i taktyce i wiedzą co robią. Ruskie się uczą i wyciągają wnioski, ale Ukraińcy też i oby znaleźli sposób na zneutralizowanie wspaniałej ruskiej taktyki, wunderwaffe, ataków mięsnymi batalionami.
  • Odpowiedz
  • 1
@Karp_Molotow: Ukraina wyprzedzala Mołdawię o 125 usd w pkb per capita wojna spowodowała że pkb Ukrainy spadło o około 30%. Więc Ukraina jest najbiedniejszym krajem Europy.

wielki Wehrmacht ich nie zneutralizował, nie sądzę żeby to się udało Ukrainie na dłuższą metę.

Odpowiedz

@Karp_Molotow: Wermacht ich zneutralizował na tyle aby podejść pod Moskwę. ruskie bez pomocy USA dostałyby wpierdziel.
Dodatkowo ruskich zneutralizowała już chociażby Polska.
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: no tak, zapominam, ze jak kiedyś się udała taktyka mięsnych batalionów to przy dzisiejszym rozpoznaniu i technice też zadziała. Wunderwaffe to przecież jest. Masz rację.
  • Odpowiedz
  • 0
Tak, ale mówimy o wojnie obronnej, dosłownie chwilę po wojnie domowej w Rosji.

@Karp_Molotow:

wg ekspertów wojna potrwałaby rok dłużej, bez pomocy Usa. Tak, ale mówimy o wojnie obronnej, dosłownie chwilę po wojnie domowej w Rosji.

@Karp_Molotow: Trwałoby dużo dłużej bo USA pomogło zsrr w najcięższym momencie. Dodatkowo zsrr przeprowadzało rozmowy pokojowe z Niemcami.
+ Niemcy walczyli na kilku frontach gdzie przewagę miało USA
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: też się obawiam, ale jednocześnie uważam, że i na to znajdzie się sposób, to nie jest tak jak się to maluje że nie da się tego powstrzymać. Zobaczymy jak się to potoczy, ale na razie jak na moje oko laika wygląda to prawidłowo, jak rywal szykuje się do zmasowanego ataku to broniący się powinien i mam nadzieję że tak było, od miesięcy szykować się do obrony. Obrona ta będzie kosztować
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: na szczęście nie, ale trzeba zrobić wszystko by kolejna nie była nasza. Możemy się czarować hasełkami, ale fakty są takie że niemal cała Europa pomaga Ukrainie. Można to nazywać nie byciem w wojnie jak ktoś tak woli i się mu lżej robi na serduszku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz