Wpis z mikrobloga

U mnie w domu zawsze podawano miękki makaron, może nawet rozgotowany, ale taki wszystkim smakował. Odkąd gotuję dla siebie samego, staram się przełamywać wbite przepisy, do których kubki smakowe były przyzwyczajone od lat. Od jakiegoś czasu zacząłem przygotowywać makaron zgodnie z regułą Al dente i powiem wam, że to coś niesamowitego, że dobrze znana potrawa smakuje inaczej. Danie po prostu nie przelatuje przez jamę ustną, tylko trzeba je najpierw "przemielić" i tym samym pozwolić na wydobycie pełnej gamy aromatów oraz nut. :)

Na zdjęciu wstążki z cukinią ala carbonara.

#przegryw #gotowanie
grap32 - U mnie w domu zawsze podawano miękki makaron, może nawet rozgotowany, ale ta...

źródło: 04022023_182344

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
@grap32: gratuluję, uczysz się gotować. U mnie w domu też łamano większość podstawowych zasad kulinarnych i odkrycie, że w ogóle istnieją i są po coś także zrobiło na mnie niemałe wrażenie.
A jest ich znacznie więcej, nie ograniczają się jedynie do gotowania makaronu ;)
  • Odpowiedz