Nie wiem jak takie zagadnienie wygooglować. Szukam tutorialu jak połączyć 2 kształty miedzy sobą aby tworzyły płynne połączenie. Ręczne modelowanie nie wchodzi w gre. Może jest jakieś narzędzie dla #3dsmax #vray #grafika3d
@GrzegorzPorada: @mathias94 Union, a jeszcze lepiej połączenie dwóch obiektów (ctrl j) i użycie modyfikatora "remesh" w trybie Voxel - zrobi ładne przejścia na łączeniu obu modeli ;)
@GrzegorzPorada: dawno już Maxa nie używałem i może teraz ma już to wbudowane, ale kiedyś do tego typu rzeczy używałem Frost. Ale najlepiej alembica do Houdiniego non-comercial wczytać, zrobić z tego VDB i blendować dowolnie a potem wypluć jako *.obj (nc nie pozwala wypuszczać alembicow). Mogę Ci wysłać scenę, bo waży całe 550kB, ale dałem tu z siebie jakieś 15% xD W miarę proceduralny setup pozwala blendowac wpisany text.
źródło: e8c346d6779af1ea04ec6ee47d0e0374
PobierzPewnie jest jakiś modyfikator union jak w blenderze
Ale najlepiej alembica do Houdiniego non-comercial wczytać, zrobić z tego VDB i blendować dowolnie a potem wypluć jako *.obj (nc nie pozwala wypuszczać alembicow). Mogę Ci wysłać scenę, bo waży całe 550kB, ale dałem tu z siebie jakieś 15% xD W miarę proceduralny setup pozwala blendowac wpisany text.
źródło: fuck_off_blend
PobierzxD
źródło: F_O
Pobierz