Aktywne Wpisy

sieporobilo +893

kseroboy +240
Zwykła historia bez happy endu.
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Mirki piszę z poradą oraz nadzieję że udzielicie jakieś cennej informacji.
We wrześniu kupiłem nowe opony wielosezonowe. Nie przejechały nawet 2tys. km po czym na autostradzie jedna z opon gwałtownie zeszła do zera, bez wystrzału czy rozerwania, po prostu jakby się "złamała" (kiedyś już miałem podobny przypadek i była to wina opony). Dodam, że nie najechałem na żadną dziurę, ostry element czy nawet kamień. Wszystko wydarzyło się na prostym i czystym odcinku autostrady.
Zgłosiłem gwarancję lecz ta została odrzucona ze względu na, cytuje: "zbyt małe ciśnienie w oponie". Opony miały ciśnienie zalecane przez producenta Ford, konkretnie 2.1 bar.
W dodatku opisali sytuację jakbym wcześniej gdzieś ją uszkodził ponieważ była uszczerbiona na rantach.
Jednakże tłumaczyłam im, że opona musi być tak uszkodzona ponieważ sytuacja wydarzyła się na autostradzie bez pobocza i musiałem jeszcze przejechać tak 2km.
Niestety dalej odmawiają chęci wymiany.
Oczywiście koszt nowej nie jest duży i mogę kupić od razu kolejną ale nie o to mi chodzi, nie lubię być tak zbywany. Jakie kolejne kroki mogę podjąć? Rzecznik praw konsumenta czy jeszcze jakaś inna droga?
Przesyłam też fotki reklamacji i tabliczki Forda
źródło: IMG_20230131_151556
Pobierzźródło: Dodatkowa opinia do reklamacji nr PL189292-2
Pobierzźródło: Dodatkowa opinia do reklamacji nr PL189292-3
Pobierzźródło: 1675174624676
Pobierz