Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Derasot: bagieta ujową analize wypuscil, opuscil bardzo wazny moment CZEMU goha zostala skuta... zaczal od momentu kiedy ona juz na ziemi lezy w kajdanach XD wstyd bagietson
  • Odpowiedz
  • 42
@diggah: jeszcze stwierdził, że Goha nie wykonywała poleceń, a na początku filmu stwierdził, że nie umiał znaleźć filmiku z całością interwencji xDDD Ciekawe skąd takie wnioski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Derasot: bagieta to półgłowek jak większość tych bezmózgów co tam trafią. Jest tylko tylko leciutko ponad wyżej średnią tych co trafiają do police i bardziej ogarnięty wygadany w kwestiach social mediów. Czego wy się spodziewacie po tym typku XD
  • Odpowiedz
  • 0
@jeikobu__: masz rację, dzięki. Choć przepis jest tożsamy.
Ale czy przypadkiem ten art. i ust. 1 nie stanowi, że osoba dająca powód do zgorszenia w miejscu pracy (miejscu publicznym) zagraża życiu lub zdrowiu swoim lub innych może trafić na izbę? Nie ma tam słowa "lub", a jest przecinek, więc te okoliczności i zagrożenie muszą występować we wspomnianych wcześniej miejscach.
  • Odpowiedz
@Derasot: Jest odwrotnie. Przecinki separują "podpunkty". Czytać należy to następująco:

Osoby w stanie nietrzeźwości, które:

- swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym lub w zakładzie pracy,
- znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu
  • Odpowiedz
@niebiesko-niebieski: Czytałeś moje komentarze? Sam pisałem o tym, że rozporządzenie cytowane w poście utraciło moc prawną. Sam też cytuję przesłanki z art. 40 ust. 1 UWTPA i to nad nimi dywaguję. Miło jednak, że ktoś podobno zajmujący się pracą w policji potwierdza moje podejrzenia, że do spełnienia żadnej z nich nie doszło.
  • Odpowiedz
  • 0
@niebiesko-niebieski:
Jezu, przecież zapis art. 40 jest praktycznie taki sam jak to co przytoczyłem xD Nie zmienia w mojej ocenie uprawnień, ale możesz wykazać gdzie daje uprawnienie do zabrania na izbę osoby nieagresywnej z własnego mieszkania.

"Osoby w stanie nietrzeźwości, które swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym lub w zakładzie pracy, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu lub zdrowiu innych osób,
  • Odpowiedz