Aktywne Wpisy

Mam tak cholerną życiową rozterkę, że aż postanowiłem przyjść z tym na Wykop xD.
Otóż z różową zastanawiamy się nad budową domu. Dostaliśmy w spadku dużą działkę na wsi, 15 minut do miasta, więc fajnie. Teść budowlaniec, także dom ogarnęlibyśmy gospodarczo. Liczymy jakieś 450k PLN do wprowadzenia, mega prosty dom 110m.
NO ALE... z drugiej strony mamy też mieszkanie 70m w mieście, opłat ponosimy okrągłe 0 xD (long story short - jesteśmy
Otóż z różową zastanawiamy się nad budową domu. Dostaliśmy w spadku dużą działkę na wsi, 15 minut do miasta, więc fajnie. Teść budowlaniec, także dom ogarnęlibyśmy gospodarczo. Liczymy jakieś 450k PLN do wprowadzenia, mega prosty dom 110m.
NO ALE... z drugiej strony mamy też mieszkanie 70m w mieście, opłat ponosimy okrągłe 0 xD (long story short - jesteśmy

mango2018 +35
Niemcy i Ukraina już zapomnieli o zgrzycie na początku wojny i myślą o przyszłości, mimo że niemiecka opieszałość zapewne kosztowała życie setki ukraińskich żołnierzy,
My się ciągle sramy o to co było 80 lat temu i oczekujemy wielkich przeprosin, najlepiej żeby Zelensky przyjechał do Warszawy, nago uklęknął na środku placu i brał na klatę każdego rzuconego pomidora. Może wtedy łaskawie zainwestujemy na Ukrainie.
A no i tak, mają zakazać Banderę i wsadzać
My się ciągle sramy o to co było 80 lat temu i oczekujemy wielkich przeprosin, najlepiej żeby Zelensky przyjechał do Warszawy, nago uklęknął na środku placu i brał na klatę każdego rzuconego pomidora. Może wtedy łaskawie zainwestujemy na Ukrainie.
A no i tak, mają zakazać Banderę i wsadzać
Co to się porobiło? PKO zawija Inteligo czy coś? Co to za jakieś zamykanie kont firmowych? Da się jakoś zrobić przejście bez zmiany numeru konta?
Myślę, że prędzej chodzi o jakieś kruczki prawne zapisane w umowie przejęcia i tym samym konflikt wewnątrz banku, bo tego, że Inteligo jest trzymane jak zombie w klatce nie jestem w stanie inaczej wytłumaczyć. Tym bardziej, że Inteligo mieli ludzie sprzyjający innowacjom, więc byłby to doskonały poligon doświadczalny.
Mam tam konto nadal tylko dlatego, że nie da sie zamknąć rachunku inaczej niż wysyłając pismo przez pocztę Polska. (ಠ‸ಠ)
Wiem, to jest jakiś absurd xD