Wpis z mikrobloga

Mnie nurtuję jedno pytanie: skoro wśród mających szanse na angaż w naszej kadrze, z opcji tanich, ale nie naszych, wymienia się Chorwata z Lecha, to czemu nikt nie rozważa Berga? Właśnie Berg umiejętnością gry Legii prowadzonej przez niego w pucharach europejskich pokazał, że da się zagrać dobrze w obronie, ale i w ataku nie tylko bronić. Później jeszcze już jako trener zespołu z Cypru też pokazał, że jednak taktyka i ustawianie zespołu pod rywala to jego specjalność. Miał fajną karierę zawodniczą. Trenerem jest przeciętnym, ale jest to opcja dużo tańsza niż Martinez, który jakby dostał szanse byłoby super, ale też Szewczenko co niestety nie broni się ceną do jakości. Na 100 % ma Berg jeszcze jedną zaletę. Lepszy to trener niż panowie Papszun-ciągle na dorobku i pan Urban Jan-wolny, ale nie widzę kadry Jana Urbana. Nie ma też dla mnie ryzyka, że były piłkarz MU nie będzie miał głosu w szatni z piłkarzami z topu światowego, jeśli chodzi o kluby, bo ja nie pamiętam takiego czasu jak na kadrę przyjeżdżało 2 piłkarzy Juventusu, 1 Napoli i 1 FC Barcelony, a także mimo wszystko były piłkarz PSG. Moim zdaniem będzie też wolny od pomysłów powołaj jako 4-tego takiego Tobiasza, fajny chłopak, trzeba go wypromować, bo może Lazio go weźmie za milion euro itd., itd.
#mecz
#mundial
#reprezentacja
  • 3
@ekjrwhrkjew: @mariusz5891: Biorę to pod uwagę, że jest $$$ na Martineza. Jednak prezes Kulesza prowadząc jako prezes klub nigdy nie robił transferów typu milion euro na stół i gramy z Legią o MP. On grał z Legią o MP piłkarzami typu wychowankowie Drągowski, znalezieni gdzieś tak żartem w polu Makuszewski i Świderski, wyrzuceni przez mocniejsze kluby Grosicki, u niego był problem inny, dlatego był niechciany, a także prawie 40-letni Franek