Wpis z mikrobloga

Elon Musk to naprawdę ciekawy człowiek. Od jakiegoś czasu uważałem, że jego wizerunek futurysty to bardziej autoreklama niż autentyczny on. Co by bowiem nie mówić to na marketingu to on się zna. Niestety chyba za mocno uwierzył we własną propagandę i naprawdę doszedł do wniosku, że może zbawić ludzkość. Problem z nim jest jednak taki, że on naprawdę chce być lubiany i dosłownie masę decyzji podejmuje na bazie ankiet. Co to za wizjoner co się musi pytać swoich fanów, czy ma ustąpić z przewodzenia Twitterem, i to po raptem dwóch miesiącach sprawowania tam władzy? Widać, że typ nie miał żadnego pomysłu na tę platformę i chaotyczne zarządzanie to potwierdza. Wolność słowa od początku pachniała tanim zabiegiem marketingowym i już dużo wcześniej ostrzegałem, że żadnej realnej swobody wypowiedzi tam nie będzie. Wtedy jednak byłem powszechnie krytykowany przez prawaków co też potwierdza moją ogólną tezę, że prawda leży zawsze w opozycji do tego, co mówią kuce. Ogólnie jedyna zaleta tej sytuacji to, możliwość pośmiania się z kuców, których kolejny idol się skompromitował. Nie, żeby to coś zmieniło w ich mentalności, bo pewnie niedługo znajdą sobie kolejnego. Swoją drogą to też dość zabawne, że ci wielcy wolnościowcy wykazują tak silną mentalność stadną i kult wodza, no ale mniejsza z tym. Tak czy inaczej, nie przewiduje upadku Twittera. Elon pewnie odda komuś stery, a ten ogarnie cały ten burdel i wszystko będzie po staremu.

#neuropa #4konserwy #polityka #bekazprawakow #twitter #elonmusk
Al-3_x - Elon Musk to naprawdę ciekawy człowiek. Od jakiegoś czasu uważałem, że jego ...

źródło: comment_1671451413l5X6hnegUhqUzJLLHOjLsN.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
Zlot obrońców miliardera dużego dziecka za 3...

Elon oprócz hajsu i (malejącego już) fejmu nie oferuje za wiele. Jeżeli ktoś wierzy, że on sam cokolwiek faktycznie projektuje, pisze kod czy zarządza to jest w grubym błędzie. Jego talentem jest fakt, że może płacić lepszym od siebie mówiąc "radź se bo papa" i tak się kręci.
  • Odpowiedz
Problem z nim jest jednak taki, że on naprawdę chce być lubiany i dosłownie masę decyzji podejmuje na bazie ankiet.

@Al-3_x: A nie bierzesz pod uwage, że to też jest element marketingu i kreacji? Nie od dzisiaj Musk prezentuje się, jako obrońca Prawdziwej Wolności i Woli Ludu TM. Równie dobrze mógł zostać zmuszony do ustąpienia/przystopowania przez inwestorów, a takie ankiety są jedynie damage control i budowaniem wizerunku. W poprzednich ankietach z
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Dla mnie czyms niewyobrazalnym jest to, ze tym poszedl w teorie spiskowe i ruska propagande majac biznes w calosci niemal oparty na konsumentach o liberalnych pogladach wspierajacych Ukraine. xD
Tesle byly kupowane paradoksalnie przez ludzi z duzych miast, ktorzy maja takie poglady a nie inne, tymczasem melon poszedl 100% w redneck science.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Dla mnie czyms niewyobrazalnym jest to, ze tym poszedl w teorie spiskowe i ruska propagande majac biznes w calosci niemal oparty na konsumentach o liberalnych pogladach wspierajacych Ukraine. xD

@BayzedMan: Gra na republikanów i na kontrakty federalne.
  • Odpowiedz
Dla mnie czyms niewyobrazalnym jest to, ze tym poszedl w teorie spiskowe i ruska propagande majac biznes w calosci niemal oparty na konsumentach o liberalnych pogladach wspierajacych Ukraine. xD

Tesle byly kupowane paradoksalnie przez ludzi z duzych miast, ktorzy maja takie poglady a nie inne, tymczasem melon poszedl 100% w redneck science.

Piżmo popełnił w którymś momencie błąd, być może w czasie znajomości z Epsteinem i teraz musi tańczyć jak posiadacze jego
  • Odpowiedz
@Al-3_x bo w byciu wolnościowcem chodzi o wolność od decydowania o sobie. Przyjdzie wudz z wąsem albo i bez, a kucyk podąży jego światłym przykładem i świat wreszcie pozna się na kuca wybitności. Taki kuc nie chce wziąć pod uwagę że jego idole mieli na starcie boosta w postaci majątku.
  • Odpowiedz