Wpis z mikrobloga

@pasterzzxc: Ja nie wiem czy wy tu kojarzycie pierwsze gale ufc czy pride co tam sie dzialo i jakie byly przewagi warunkow, tak to powinno wygladac w tych frikach, a nie jakies robienie wagi orzez amatorow gdzie to nie ma i tak nic wspolnego ze sportem
Edit tak 5to kiedys wygladalo
X.....1 - @pasterzzxc: Ja nie wiem czy wy tu kojarzycie pierwsze gale ufc czy pride c...
  • Odpowiedz
@XYZ91: bo wtedy mma to nie było dyscyplina sportu tylko dosłownie znaczyło pojedynek zawodników różnych sztuk walki, stąd nazwa. A chodziło po prostu o to by stworzyć turniej w której karateka, zapasnik, taekewondzista czy bokser zmierzą się przy minimalnych zasadach by wyłonić która dyscyplina jest najskuteczniejsza w walce. I to było zawsze bardziej widowisko pokazowe niż wydarzenie sportowe szczególnie w Japonii
  • Odpowiedz
@ziko100: Pride FC te pierwsze gale byly na podobnej zasadzie, tyle ze tam byla zawsze inna kultura i pamietam jak ufc wsiąkło pride i kazdy sie zastanawial jak to bedzie bo pride fc to bialy ring, szacunek dla zawodnikow itp. A ufc to ameryczka, show itd .. jeszcze jak ktos pamieta forum sfd dzial mma i k1 to pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°) .. Friki nie powinny
  • Odpowiedz
@XYZ91:pierwsze gale to byl pokaz sztuk walk dosłownie. Jako ciekawostka, która dyscyplina wygra. Potem trochę później wymyślili jakieś tytuły i poszli w przekrojowosc przygotowań by nabrało to wymiar jakieś rywalizacji o coś. Dlatego zaczęli walczyc juz w każdej płaszczyźnie
  • Odpowiedz