Wpis z mikrobloga

@Anita_Alfa_Femcel: Ze strony supportu:

Jeśli chcesz zablokować możliwość pobierania filmiku wrzuconego na dysk Yandex, najlepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z opcji udostępniania plików z ograniczeniem praw dostępu. Aby to zrobić, przejdź do swojego dysku Yandex i wybierz plik, który chcesz udostępnić. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "Udostępnij". W oknie, które się pojawi, wybierz opcję "Udostępnij z ograniczeniem praw dostępu" i skonfiguruj uprawnienia dostępu do pliku,
  • Odpowiedz
@Anita_Alfa_Femcel: jak da się coś wyświetlić to da się to też pobrać(zapisać), kwestia jak bardzo komuś zależy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

tak jak na streamable czy youtube , klikasz i oglądasz

zapisanie filmu z YT albo streamable to nie jest jakaś sztuka tajemna
  • Odpowiedz
Chcę aby dało się tylko obejrzeć to video ale nie dało się pobrać.

@Anita_Alfa_Femcel: tak się nie bardzo da. albo da się, ale będzie bardzo skomplikowane i może sprawiać problemy (chociaż wydaje się mi, że się nie da).
99% skryptów dostępnych pobiera treść multimedialną (film) i prezentuje go po stronie odbiorcy. Trzeba by napisać pod siebie, serwer i klienta.

Być może, można by próbować zrobić jakiś streaming, ale to obciąży
  • Odpowiedz
@Anita_Alfa_Femcel:
moim zdaniem mozna najwyzej utrudnic ale calkiem nie ma mozliwosci uniemozliwic pobrania/zapisu takiego materialu tym bardziej jak ktos jest zdeterminowany.
A jak ktos nietechniczny bedzie chcial utrwalic to chocby komorka nagra ekran
  • Odpowiedz
chocby komorka nagra ekran

@ubog: przypomniałeś mi czasy gdy pobierało się filmy (nowości kinowe) w [CAM] jakości. Przecież nie było opcji aby pobrać, zgrać, skopiować inaczej niż nagrane za pomocą kamery/telefonu (chyba kamery to były wtedy). Jakość tragedia, szeleszczące jedzenie, czasami ruszający się statyw - ale skopiowane było.
  • Odpowiedz