@wujektadek: te baterie maja 1.3V.... ale ich charakterystyka pradowa jest taka ze dluzej trzymaja to napiecie w porownaniu do AA ktore pada z 1.5 na 1.1
@Temeraire: wiem, ale założyłem że skoro aparat twierdzi, że są rozładowane do 0 to podładowanie ich przez godzinę ładowarką 600mA nie spowoduje wybuchu. Kiedyś tak awaryjnie podładowałem aku 18650, z tym że był tylko jeden
@4833478: Miras - 1.2 v napiecie nominalne, a Eneloopy dobijają od 1,44 do 1,51 przy końcu ładowania @wujektadek: Mirek qwa kup byle jaką ładowarkę do Ni-Mh, ale nie rób takich rzeczy. Idz do ikeły lub inne allegro i kup coś nawet najtańszego. Jakbyś był ze Szczecina to oddałbym Tobie moją starą BC700. Szanuj swojego pentaxa bo to chyba jedyny producent który stosował NiMh. Normalnie oczy bolą
Nie wiem co to za posmiewisko na wykopie z osób które idą na miesięczne przeszkolenie wojskowe i składają przysięgę. Jakby była wojna to i tak każdy z nas będzie miał gówno do gadania xD #wojsko #ukraina #wojna
#elektronika #elektryka #majsterkowanie
Komentarz usunięty przez autora
@wujektadek: Mirek qwa kup byle jaką ładowarkę do Ni-Mh, ale nie rób takich rzeczy. Idz do ikeły lub inne allegro i kup coś nawet najtańszego. Jakbyś był ze Szczecina to oddałbym Tobie moją starą BC700. Szanuj swojego pentaxa bo to chyba jedyny producent który stosował NiMh. Normalnie oczy bolą