Wpis z mikrobloga

Różaniex jest w mojej opinii najnudniejszym rodzajem występów. Ale dziś trafiłem na dość ciekawy.
Misio szantażuje emocjonalnie Ćcigodnych, że jak chcą to niech idą #!$%@? do innych sekt tym bardziej, że podobno znowu kilku bezczelnie wyswięcono w sub condicione, a Misia pominięto.
Bałembowcy kupili sobie organy (instrument, nie do przeszczepu) i organizują koncert. Odrzucony i zazdrosny Misio chętnie by pojechał na przeszpiegi do lepiej zorganizowanej sekty, ale nie dostał oficjalnego zaproszenia, a wciąż obowiązuje go półroczny prośbozakaz zbliżania się do Bałemby wystosowany przez tegoż. Dlatego potrzebuje Maty Hari, która pojedzie na w/w gig, i zda relację Kapłanowi (oczywiście z własnej woli, ksiądz o nic nie będzie pytał).
Ale najważniejszy jest wątek komiczny. Kapłan potwierdził expressis verbis, że stosunki pomiędzy błogosławionymi niewiestami, Renią i Dotką są nienawistne – na spędy jedna chodzi w dni parzyste, druga w nieparzyste. A sytuacja liczebnościowa w sekcie jest wysoce niekorzystna.

#wroniecka9
  • 8
  • Odpowiedz
Wg mnie on sie autentycznie ucieszył, w końcu to jego idol i wspólna sprawa. A że czuje sie odrzucony, to w zasadzie normalne, pewnie ja też bym sie czuł
  • Odpowiedz
@nikifor-filozofii: Wg Miśka, to jego ziomek w krucjacie. Lecz podobnie jak wszyscy inni, nie za bardzo chce być z Woźnickim kojarzony. Zaraz przed, lub zaraz po przyjęciu święceń sub conditione odpulił go na pół roku, pod byle pretekstem. Ale zaburzony socjalizacyjnie Miś nie czuje, że to subtelna forma ‘odpiedrol się ode mnie’, i odlicza 6 miesięcy.
  • Odpowiedz
@sypiam_w_zsypie: o co chodzi z tymi śmiesznościami pod nazwą: "sub-kondycja" ? Co to za czarna magia, że tak mocno i usilnie jej pragnie Michosław? Jakie to czary i jaka moc płynie z nałożenia śmierdzących rączek na główkę? Nie za bardzo rozumiem pragnienia pana Michała do tego obrzędu?
  • Odpowiedz
@nikifor-filozofii: Nikiforze kochany, a gdzie to jest napisane, że jakieś wydumane znamię znosi jakieś inne znamię. Doprawdy nie wiem co to daje pastorowi Jacusiowi Bałębie. Dalej nie wiem o co chodzi. Gdzie konkretnie o tym pisze?
  • Odpowiedz