Wpis z mikrobloga

@goblin21: Tzn. ? Na pewno nie jest to super dobre tłumaczenie jakie można znaleźć w internecie, ale złe też nie jest.

@rybak17: Tak jak pisałem, chciałem obejrzeć sobie już, a nie chce mi się czekać te półtorej godziny na pobranie FullHD. Zresztą oglądałem to na monitorze 19'' także wystarczyło to co miałem :)
@Dziecko_Kiciocha: @kineczka1981: @Sajner: Nie chcę nowego wpisu bazgrać a może tutaj znajdę odpowiedź.

Ogólnie Matrixa rozumiem. Zakończenie i generalnie większość rzeczy pojmuje. Tylko jedna rzecz mi siedzi w głowie. Co się stało w pokoju Architekta, tzn. dlaczego wszystko tam wybuchło ?
@goblin21: Tzn. ? Na pewno nie jest to super dobre tłumaczenie jakie można znaleźć w internecie, ale złe też nie jest.

@Nizki: Głównie chodzi mi o tłumaczenie imion postaci. W moim wydaniu DVD Matrix to Macierz, Trinity - Trójca, Switch to Obojnia, Cypher to Szyfrant a Tank i Dozer to Czołg i Buldożer. Taki kwiatki tylko w pierwszej części.
Ogólnie Matrixa rozumiem. Zakończenie i generalnie większość rzeczy pojmuje. Tylko jedna rzecz mi siedzi w głowie. Co się stało w pokoju Architekta, tzn. dlaczego wszystko tam wybuchło ?

@Nizki: Rozwiązanie znajdziesz w filmie >> http://maxvideo.pl/p/zJ29znbt [94:04] Klucznik opowiada o budynku, w którym mieści się pokój Architekta.

Cały budynek podłączony jest do systemu alarmowego, którego uruchomienie powoduje wysadzenie budynku. Trinity zechciała pomóc Neo, gdy ten rozmawiał z Architektem. Nie wszystko jednak poszło