Wpis z mikrobloga

Czy jeśli nowe wysokie skórzane buty porobiły mi bolące odciski na piętach (tej części nad piętą konkretniej) to jest szansa że się "wyrobią" czy coś czy już zawsze tak mnie będą ranić? Jest jakiś sposób żeby temu zapobiec? Noszę te buty od dwóch dni i nie wiem co robić. Wczoraj jeszcze było w miarę ok, dzisiaj tragedia.
#moda #modameska #modadamska #buty #skora #obuwie #pytaniedorozowychpaskow (może różowe będą miały więcej doświadczenia z takim butem?)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Okospok0 dodam jeszcze że pani w innym sklepie obuwniczym mi powiedziała że to może być kwestia wyprofilowania tej części która okrywa piętę, a raczej jego braku. Rzeczywiście te szwy idą tam na ukos w góre i spotykają się dobrych kilka cm nad piętą. Wydaje mi się że w innych butach robią często taki łuk właśnie na piętę
  • Odpowiedz
@Okospok0: Żelowy plaster na piętę z apteki, mokra gazeta na noc w pięty butów a potem dać im wyschnąć w temperaturze pokojowej, w ostateczności szewc.
Tak czy inaczej jakoś się dadzą ogarnąć.

Gx
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Okospok0: też często trafiam na takie bo u mnie, one się wyrobią ale tymczasem polecam plastry żelowe tak jak Mirek powyżej polecił
  • Odpowiedz