Aktywne Wpisy
Blondynka34 +17
#nocnazmiana #slask #rozowypasek
Zastanawiam się czasem po co żyję, skoro jest coraz gorzej? Okazało się dziś że mój Kot ma skrzep w sercu, kilka dni temu zwolnili mnie z pracy gdzie zarabiałam 3400 na rękę a teraz pewnie będą chcieli mnie #!$%@?ć z mieszkania, a ja mając 2500 na koncie nie zaszaleję. Ale o co chodzi? Mieszkam w tym mieszkaniu ( kawalerka) kilka lat, kupiłam pralkę,
Zastanawiam się czasem po co żyję, skoro jest coraz gorzej? Okazało się dziś że mój Kot ma skrzep w sercu, kilka dni temu zwolnili mnie z pracy gdzie zarabiałam 3400 na rękę a teraz pewnie będą chcieli mnie #!$%@?ć z mieszkania, a ja mając 2500 na koncie nie zaszaleję. Ale o co chodzi? Mieszkam w tym mieszkaniu ( kawalerka) kilka lat, kupiłam pralkę,
Stalionnn +40
Tytuł: Chołod
Autor: Szczepan Twardoch
Gatunek: powieść
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
Najsłabsza z książek Twardocha jaką miałem okazję czytać. Narracja poprowadzona w formie pamiętnika, męcząca ze względu na liczne dygresje i specyficzną pierwszą osobę (poszedł ja). Słaba jest też postać głównego bohatera, co dość zaskakujące, bo dotychczas wszyscy bohaterzy Twardocha, ich motywację oraz historię mocno zapadały mi w pamięć. Tutaj rola głównej postaci ogranicza się niemal wyłącznie do bycia świadkiem opisywanych wydarzeń. Nie przekonał mnie też kompletnie zabieg autora spinający całą książkę, jednak ze względu na spoilery nie mogę nic więcej napisać.
#bookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-12-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl