Aktywne Wpisy
ali_baba +128
Harven +173
#bekazpisu #konfederacja #bekazkonfederacji #sejm #polityka
P O T Ę Ż N E wystąpienie Ewy LEWAKU!!!
Podarła kartki!! Mowi ze unia europejska musi zostac zniszczona!!!
Jakbym ogladal dziadka korwina 10 lat temu xD tylko ze teraz mowi to kobieta. Fajne szoł, konfiarzom sie podoba:
"Właściwa kobieta na właściwym miejscu. Brawo p.. Ewo"
P O T Ę Ż N E wystąpienie Ewy LEWAKU!!!
Podarła kartki!! Mowi ze unia europejska musi zostac zniszczona!!!
Jakbym ogladal dziadka korwina 10 lat temu xD tylko ze teraz mowi to kobieta. Fajne szoł, konfiarzom sie podoba:
"Właściwa kobieta na właściwym miejscu. Brawo p.. Ewo"
Jakie macie niefarmakologiczne sposoby na zarządzanie czasem, koncentrację i pokonanie prokrastynacji i odwracania uwagi w trakcie pracy?
#programista15k
1. telefon w innym pokoju
- wersja mini: telefon poza zasięgiem ręki bez wstawania
- w androidzie na telefonie tryb "nie przeszkadzać" ustawiony automatycznie w godzinach pracy (brak powiadomień, jesli się już sięgnie to brak ikonek z aplikacji)
2. Zakaz używania kompa z pracy do spraw prywatnych, nawet pogody itp.wyobraź sobie, że jest ostro śledzony i wylecisz za to z karami umownymi
3. Zacząć dzień od pracy, jak zaczniesz od dopaminki to potem nawet jak się skoncentrujesz to jest dętka
@Bajarz:
Jestem na JDG i używam do pracy własnego laptopa, którego mam na firmę :(
Chyba, że założę sobie w Windows drugi profil, gdzie będą wyłącznie aplikacje
@Bajarz:
Co ś w tym jest. Bardzo lubię kawę kofeinową, ale często mam po niej wyraźnie zaburzone ciśnienie i dośc nieprzyjemne doznania. Zauważyłem, że bardzo dobrze mi się pracuje kiedy mam gorączkę - wyłącza się aparat dekoncentracji uwagi i pracuję jak zombie, po prostu robię - ale nie wiem jak się wprowadzić normalnie w ten stan.
https://www.reddit.com/r/ADHD_Programmers?utm_medium=android_app&utm_source=share
Koncentracja podnosi mi się niesamowicie na kreatywnych zadaniach, gdzie trzeba coś wymyślić od zera, ale takich nie ma często.