Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem

Cześć!

Doszedłem do malowania grzejników. Chcę to zrobić farbą białą satynową od v33. Jednak jak to zawsze jest, istnieje problem.

1. Jak najlepiej wyczyścić grzejnik w trudno dostępnych miejscach? To co mogłem to odkurzyłem z pyłu po gładzi. Jednak czy polecicie jakieś papier ścierny lub szczotę na wiertarkę lub wkrętarkę aby ogarnąć jego środek z kurzu etc. ?
2. Czym najlepiej jego pomalować? Wałkiem, pędzlem? Jak to zrobić w trudno dostępnych miejscach?
3. Jak pomalować ścianę za grzejnikiem? Najlepszym rozwiązaniem byłoby mikro wałek z długą rączką ale nie mogłem znaleźć.

W skrócie. Co zrobić aby się nie narobić a żeby efekt był mega ładny?

W tym miejscu zaznaczam nie będzie firanek a będzie stał stół. Musi to dobrze wyglądać.

Nie odchyle grzejnika.
Z.....y - #remontujzwykopem

Cześć!

Doszedłem do malowania grzejników. Chcę to z...

źródło: comment_1668597203JOpAubnIkASQ2evLwQXe45.jpg

Pobierz
  • 24
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ZlotyAleSkromny: malowałem sprayem i z grubsza dużo puszkę idide dużo farby a efekt taki sobie bo nie dociera farba do szpar dopiero jak pomalowałem pędzelkami małymi pozaginamgmi to było ok ale w wyjątkowym miejscu bo generalnie sprawność kaloryfera spada z 10-15 procent dla grubej farby lepiej zostawić jak jest i dać magnetyczne zaślepki czy inny rodzaj najlepiej z wentylacją napędzana cieplem