Wpis z mikrobloga

#jedzenie

Czasami jak kupuje wędlinę to po paru dniach zaczynaja sie pojawiac takie błyszczące plamki. Efekt jak benzyna w kałuży ;) Wczoraj kupiłem świeżą szynkę i od razu zauważyłem ze jest tego pełno. W smaku ok ale sie zastanawiam co to jest? Dosyc mocno mnie odrzuca od jedzenia tego. Obstawiam ze to jakies konserwanty?
  • 3
  • Odpowiedz
@johnmorra Jak kupiłeś pokrojoną to możesz mieć taki efekt. Nie umrzesz od tego, spokojnie. A konserwanty ma każda wędlina, inaczej by się szybko zepsuła. ;)
  • Odpowiedz
@johnmorra No jak obślizgła to już mocno fee..ale tu już by Cie sam zapach odrzucił. Ogólnie to dobra jakościowo wędlina nie powinna się robić obślizgła a wysychać. Jednak sama zmiana koloru na taki "tęczowy" jest jak najbardziej jadalna, tak się robi po pokrojeniu przez metalową maszynkę.
  • Odpowiedz