Wpis z mikrobloga

Witam. Jestem skrajnym lewicowcem i uwazam, ze socjalizm powinien byc glownym zrodlem utrzymania, a w szczegolnosci dla ludzi bezrobotnych, takich jak ja. Urodzilem sie w 1986r. i wychowalem w Lublinie. W dziecinstwie mialem najlepszego przyjaciela imieniem Przemyslaw.

Znalismy sie od malego, bawilismy sie, a takze planowalismy przyszlosc(bez skojarzen, to byla po prostu przyjazn) w okresie dojrzewania. Gdy nastal czas pelnoletni i bezrobotny(nigdy jakos specjalnie nie palilismy do roboty hehe) Przemek odwiedzil mnie i powiedzial, ze wyjezdza do Holandii w celu lepszego zycia.

Ja jako patriota urodzony niie chcialem opuszczac ojczyzny, jednak zyczylem Przemkowi powodzenia.

Me zycie mijalo bez jakichs wiekszych atrakcji. Zeby nie bylo, ze jestem leniem zaczalem wysylac po kilka CV miesiecznie, ale raczej nikt nie chcial zatrudnic osoby z wyksztalceniem podstawowym, gdzie w Polsce co drugi to student w koszuli w krate.

Dni mijaly, ja sie obijalem, jednak kasa by mi sie przydala, bo nie moge do 30 roku zycia byc na garnuszku mamusi.

Postanowilem napisac do Przemyslawa, w celu znalezienia jakiegokolwiek zarobku na kilka miesiecy, lecz nie mialem pewnosci czy on w ogole zyje. No nic zapisalem sie na facebooka, wpisuje Przemyslaw Krasnodebski i oczom wlasnym nie wierze..

Przemek pozuje do zdjecia w smokingu stojac kolo nowego pieknego golfa 4.

Bez chwili namyslu pisze jakis tam komentarz pod zdjeciem bo byl online, zeby zaczac rozmowe:

- widze Przemek, ze niezle sie wozisz hehehe

Po 5 minutach odpisal:

- hehe sie ma hajs sie zyje hehe

Gdy juz lody przelamalem wlaczylem prywatne wiadomosci i zapytalem skad ma taki szmal odpowiedzial jednym zmieniajacym moje zycie slowem:

-SOCJALIZM..

Od tamtej pory glosuje na Donalda Tuska,

bo pomimo afery hazardowej mam do niego bezgraniczne zaufanie.Lewica to przyszlosc narodu i zadne argumenty mi tego nie wybija. W Holandii jest 1000€ zasilku dla bezrobotnych i ludzie zyja jak szlachta, a u nad bida.

Zalozylem ten watek, zeby masakrowac korwinistow. Czekam na kontrargumenty.

#polityka #korwin #korwinnadzis
  • 8