Aktywne Wpisy
Salido +252
Minął 24. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
132 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
139 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
132 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
139 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
Kam_sekwaw +1531
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
zwraca się do mnie z pytaniami itd i po failach na rekrytacjach, no i zastanawiam się czy mówiąc mu że da radę mu nie wyrządzam bardziej krzywdy niż pomagam.
co myślicie?
@Positano1: noo pisze taki kod, gdzie już #!$%@? z czystością, ale widać że on nawet nie wie co robi większość czasu
@strike_lucky: udemy, ale co dokładnie to nie wiem
@cyk_w_komkuter: Trzeba ogarnąć podstawy (może być kurs), zrobić kilka ujowych projektów, i dopiero wtedy masz pojęcie czego nie wiesz i wiesz jakie wybierać kursy.
Samymi kursami nic się nie nauczysz, trzeba pisać, pisać i pisać. Większość tych, którzy opowiadali o zarobkach 15k (teraz bardziej 20, 30, 40k) to ludzie, którzy za dzieciaka klepali projekty zamiast zdobywać skille społeczne i imprezować. Ja sam np. w czasie kiedy
@strike_lucky: nie wiem jakie to ma znaczenie w kontekście mojego pytania, no w każdym razie uczy się długo i nadal bardzo kiepsko mu to idzie. Znamy się od lat no i faktycznie mam takie przypuszczenia że może jednak z tego nic nie wyjść
@cyk_w_komkuter: z jakich kursów ty się uczyłeś i ile kasy wydałeś? Ile czasu zajęło od zera do pierwszej pracy?
Same kursy czy na studiach jeśli byłeś coś miałeś podobne?
Dajmy ma to jestem zielony
Jakieś testy?
@strike_lucky: ja też udemy, ponad rok robiłem kursy, ale z perspektywy czasu myślę że byłem overqualified na stażystę jakim wtedy zostałem. Po prostu późno zacząłem rekrutację bo wpadłem w wir robienia kursów
@strike_lucky: no ze 200pln
Może on ma całkowicie inny problem niż zrozumienie tego co robi. Pomyśl co było twoją motywacją przy nauce programowania i kiedy zaczęło się twoje oświecenie. Jakiś konkretne ćwiczenie/projekt? Jeśli jest niezaradny to nie da rady sobie sam i zawsze będzie
* apki na komórkę
* stronki - od strony tego co się dzieje w przeglądarce (tu się rusza, tu się klika, tu są kolorki)
* stronki - wszystko, co dzieje się poza przeglądarką
* apki
Zauwazyłem że ogarniete jednostki potrafią same ogranąć wszystko, zrozumieć i przetransformować coś do formy jaką potrzebują i rozwikłac gdzie jest problem jak coś