Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@greengreq: miałem małżoraczki falami w krewetkarium 3-4 razy, nie narzekałem nigdy, wrzucałem sobie jakiś narybek który miał żywy pokarm wszyscy zadowoleni

@Dwudziestydrugi: lęgną się na potęgę tylko jak mają co jeść, u mnie jak sie pojawiały to raczej nie było problemu z ich zniknięciem, raz samoistnie zniknęły bez wsparcia( w postaci narybku który je wcinał) jak krewetki wyczyściły resztę akwarium z pożywienia w przeciągu 1-2tygodni
  • Odpowiedz
@greengreq: @Rymcimpymcim: sam nie miałem tego u siebie a opinię oparłem na zeznaniach znajomych i internetowych fachowców ;)
A wracając do krewetek to też mam (neocardiny) i muszę przyznać, że dają mi więcej radości niż rybki.
Wymieszałem 6x Blue velvet z 4x red cherry i 2x neon yellow, wszystko się na grandę krzyżuje a ja jaram się jak Mednel grochem xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Dwudziestydrugi: ja od razu brałem mix i potem sam się trochę bawiłem w selekcję, no generalnie wdzięczne skorupiaki, dojadają dobrze po rybach, akwaria z krewetkami znacznie mniej ingenerencji z czyszczeniem wymagają
  • Odpowiedz