Wpis z mikrobloga

Po co najmniej 27 latach zepsuł mi się zegar ścienny.

Jest nagranie video z 1996r gdzie on już chodzi na nim, a był kupiony na pewno parę lat wcześniej.
I teraz po prostu mechanizm nie chodzi mimo zasilania. Wcześniej potrafił się przyciąć, a teraz po prostu się zatrzymał.

Tak się do niego przyzwyczaiłem że chciałbym może sam mechanizm wymienić, ale chciałbym żeby był nie cykający tylko taki płynny. Jaka jest specjalistyczna nazwa na taki mechanizm? oraz jak się wystrzec płynnych które są bardzo głosne bo są i płynne które chodzą jak jakiś silnik.

#zegarki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@muchabzz: to raczej nie jest przyczyną tylko pewnie coś uszkodziło..
@strikingsurface: dzięki, zamówione, zobaczymy.. jak wyda z siebie jakiś szelest to zwrócę i spróbuje dojść dlaczego stary się zepsuł, a jak się nie da naprawić to przełożę z jakiegoś innego. Jeszcze żeby wskazówki pasowały ale to raczej nie problem.
  • Odpowiedz
@msta: Tylko akumulatorki będą wchodziły w grę. Wyczytałem że pobór prądu to 1.2mA więc przy akumulatorze o pojemności 900mAh bateria wystarczy na miesiąc... krótko.. ale może coś się wykombinuje aby nie inwazyjnie wstawić coś mocniejszego.

Edit. Chociaż czytam że idzie kupić akumulatorki które faktycznie mają deklarowaną pojemność i 2100mAh jest realne.. W takim wypadku 72 dni by chodził taki mechanizm to już bardziej sensownie. Jakby znaleźć miejsce aby równolegle podłączyć
  • Odpowiedz