Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Kupię sobie jutro filet z łososia 1 kg stać mnie. Jak to zrobić? Piekarnik czy patelnik czy hybryda ? Chce chrupiącą skórkę. #gotujzwykopem
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Itslilianka: 12zł? Kup najtańszą z biedronki, to tyle nie wydasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Masło ziołowe zrób sama. Taniej wychodzi.

Na folii układasz trochę masła, filet skórą do dołu, trochę masła, zamykasz kieszonkę
  • Odpowiedz
@Itslilianka: jeśli do ryby i najprościej to mieszasz sobie ulubione zioła na talerzyku, masło kroisz w plasterki i plastry na kawałeczki i te kawałeczki obtaczasz w ziołach, mocno dociskając je do tłuszczu z każdej strony. Jak się tego nawbija to używasz dalej.

Najprostsza mieszanka to trochę soli, czosnek suszony, zioła prowansalskie
  • Odpowiedz