Wpis z mikrobloga

Nie brzmi zbytnio na szczęśliwego czy zadowolonego że cały hajs z kanału zostawia w spółce... zaraz się okaże że Wilk z Bluszczowej ograł wszystkich i Friz też siedzi na jego łasce
#friz
Lapidarny - Nie brzmi zbytnio na szczęśliwego czy zadowolonego że cały hajs z kanału ...
  • 12
  • Odpowiedz
@Lapidarny: a to nie dlatego ze spal na kartonach i co chwile sie budzil i byl zaspany/#!$%@?? XD przez to taka dykcja jakby byl smutny, ale wydaje mi sie ze pieniadze akurat z wlasnej woli wklada
  • Odpowiedz
@Lapidarny: Friz przed spolka zarabial miliony, teraz wszystko idzie w spolke a kurs w dol i Friz goly i wesoly
( ͡° ͜ʖ ͡°) Ta spolka to ich najgorszy pomysl, chore ambicje Wilka z Bluszczowej
  • Odpowiedz
Ta spolka to ich najgorszy pomysl, chore ambicje Wilka z Bluszczowej

@corryand: też mam takie wrażenie, że to tak jak z ABSTRA, zabawa w spółki w PL to jeszcze nie ten poziom YT
  • Odpowiedz
@Lapidarny: nie znam sprawy, ale z tego co widzę to ktoś go zrobił w #!$%@?. Spółkę akcyjną powołuje się po to, żeby pozyskać kapitał z zewnątrz od akcjonariuszy, ponosząc przy tym duże koszty. Patrząc na to, czym oni się zajmują i kto jest ich odbiorcą w mediach, czarno to widzę, żeby te dzieciaki kupowały akcje. Zamiast zarabiać na własne konto, chłop musi zarabiać na konto spółki, która będzie ciągła go
  • Odpowiedz
@V337: W sumie to czas pokaze ale on nie powiedzial ze wszystko laduje w spolke, ale ogolnie powiedzial ze w firme. Firma to tez GENZIE, marka ciuchow, slodycze itp itd. Wydaje mi sie ze ziomek co robi tyle milionow glupi nie jest i raczej nie inwestuje slepo w spolke kazdych zarobionych pieniedzy. XD Ale moge sie mylic
  • Odpowiedz
Firma to tez GENZIE, marka ciuchow, slodycze itp itd

@Oskaros: jeśli właścicielem tego jest spółka akcyjna, to chłop z tego nic nie będzie miał. Jedynie co to akcje może sprzedać i zarobić, pod warunkiem że trzymają jakąś oczekiwaną wartość.

Wydaje mi sie ze ziomek co robi tyle milionow glupi nie jest i raczej nie inwestuje slepo w spolke kazdych zarobionych pieniedzy. XD Ale moge sie mylic

Głupi może i nie
  • Odpowiedz
a to nie dlatego ze spal na kartonach i cot f chwile sie budzil i byl zaspany/#!$%@?? XD przez to taka dykcja jakby byl smutny, ale wydaje mi sie ze pieniadze akurat z wlasnej woli wkłada

@intex45: nie chodzi nawet o ton głosu a o to co powiedział... bo to trochę wyjaśnia jednak że tez się na tej spółce przejechał...
  • Odpowiedz
@Lapidarny: @corryand: Przecież kupił dwa domy w krakowie xD #!$%@? wie ile mieszkan ma. To ze teraz nie ma 200k na koncie, bo inwestuje to nic nie zmienia. Zawsze moze tym #!$%@?, i kosic po 100k z ytba i po 200-300k + z dealow i w pol roku zarobic na kolejne mieszkanie.
  • Odpowiedz
@corryand nawet jeśli spółka zaliczy dno to przynajmniej ma dwa domy a nie wynajmuje mieszkanie jak inni ekipowicze. Ale tak byłby już ustawiony do końca życia gdyby nie ten głupi pomysł z giełdą i spółką.
  • Odpowiedz
@Lapidarny: ciekawe jak nastroje u ludzi którzy utopili tam kasę pokroju Reziego - w sumie dawno nie było ich widać razem - czyżby między nimi też się popsuło po tym, jak Friz go namówił na inwestowanie w tą spółkę?
  • Odpowiedz