Aktywne Wpisy
filemon111 +5
Wykopki się zesrały bo im się nie podoba dziki trener. Nie mogą pojąć, że ktoś ma inne zdanie.
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener

liliove +2
Jakiś użytkownik, który założył konto miesiąc temu tak się zaangażował w obronę Oliwii, że wysłał mi kilka wiadomości prywatnych pod rząd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawe kto się kryje pod nickiem @Mariusz_Datecki ?
Jak myślicie ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#hotelparadise
Ciekawe kto się kryje pod nickiem @Mariusz_Datecki ?
Jak myślicie ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#hotelparadise

#devops #programowanie
Jeśli wybierzesz k3s to może mój przykład będzie pomocny https://mkaciuba.com/blog/posts/homelab-2022-part-1/
@Aldor
no w pracy mam EKS, a swoje domowe "prod" srodowisko trzymam na razie na Linode i myslalem by ew uzyc tam LKE - jesli w miare 1:1 bedzie dzialac dla jakichs prostszych aplikacji, ktore napisze to bedzie ok
Jakbym miał więcej ramu to bawiłbym się rancher, ale z dwoma rpi to k3s.
Nie nauczysz się jak się stawia i zarządza czystym k8s, ale samo używanie będzie takie samo.
@annotate no tez w sumie raczej wolalem pozniej robic CKAD bardziej niz CKA, wiec samo stawianie, az tak mnie nie interesuje
Na pewno na CKAD względem CKA jest mniej adminki, ale na ile to nie wiem.
ewentualnie rpi sprzedam i dorobie drugi serwer x86_64
Zawsze możesz postawić dla poćwiczenia a potem sieknąć minikube czy k3s żeby ćwiczyć resztę, API i deployment.