Wpis z mikrobloga

Mirki, żyje z wadą wzroku już 24 lata, nie jest to jakaś wielka wada bo -1 i -1,5. Soczewek nie noszę, okulary noszę tylko podczas jazdy autem. Nie podoba mi się moja morda z okularami. Jednak ostatnio zrobiłem wyjątek, założyłem okulary podczas zwykłego spaceru z pieskiem i zauważyłem że moja pewność siebie(?) wzrosła, bez okularów nigdy nie patrzę się ludziom w twarz bo widzę je zbyt rozmazane (z odległości 15-20m) jednak w okularach nie uciekałem wzrokiem od innych, potrafiłem się popatrzeć komuś w oczy i ocenić czy też się na mnie patrzą, czy są atrakcyjni, czy są to jacyś znajomi, no po prostu widziałem ich mordę xD I tu pytanie do was, czy ktoś z was robił laserową korekcję wzroku? Czy warto wydawać około 10k? Wrażenia po korekcie? Jakieś minusy/wady??

#laserowakorekcjawzroku #medycyna #wzrok #przegryw #zalesie #pytanie
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LZBNZ: robią na żywca, najpierw dostajesz znieczulenie miejscowe w formie kropli do oczu, potem kładziesz sie pod laserem. Następnie zakładają blokade na powieki byś nie mrugał. W czasie samego zabiegu masz patrzeć w światło lasera, zaraz jak strzelą widzisz tylko biel, po chwili już widzisz kontury jak tworzą "okienko". Następnie idziesz do osobnego pokoju odpocząć, tam siedzisz pół godziny. Potem idziesz do domu, pełnie wzroku miałem po 5 godzinach od
  • Odpowiedz
@77023: To już nie dla mnie. Mam taki problem że nie działa na mnie znieczulenie. U dentysty mimo potrójnej dawki nadal czuję ból, a gdy miałem robiony zabieg kiedyś pod znieczuleniem miejscowym to czułem cholerny ból.
  • Odpowiedz