Wpis z mikrobloga

Jak bardzo złym pomysłem jest zakup tego Rondo Ruut Al2 z podmienionym przednim widelcem?
https://www.olx.pl/d/oferta/wyprzedaz-z-7499zl-nowy-gravel-rondo-ruut-al2-28-sram-apex-1x11s-CID767-IDRegOD.html

W ogóle znacie jakieś fajne gravele w cenie 5-6k? Mogą być używki. Nic ciekawego nie mogę znaleźć, a już szczególnie takiego który by mi się spodobał, chociaż może źle szukam. Szosa spoko, ale jednak sporo po szuterkach jeżdżę i nie obraziłbym się gdyby było to bardziej komfortowe. Szczególnie na piaszczystym podłożu. Mam mały prześwit, maks pewnie wcisnę oponki 32c a te osiągają już absudalne ceny.

Zależy mi na braku jakichś wymyślnych standardów, żeby mógł sobie zrobić upgrade albo serwis bez większych problemów.

#rower #gravel
Paczekwmasle - Jak bardzo złym pomysłem jest zakup tego Rondo Ruut Al2 z podmienionym...

źródło: comment_1666254785rdkBpOF8prKGRSVEjE66QS.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: Akurat z oryginalnym widelcem to więcej problemów niż pożytku z tej zmiennej geometrii, wideł pewnie poszedł na przeszczep do reklamacji jakiegoś klienta bo na producenta nie ma co liczyć w tym temacie.

Pytanie jaki to wideł, skąd pochodzi i jaki ma prześwit.
Ja podmienionym widelcem bym się nie przejmował
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: jakieś ciekawe modele polecasz? Szukam czegoś z aluminium na sztywnych osiach. Przejrzałem oferty sklepów i do 5k królują Sora/Claris/Advent X. Trochę bieda, ale pewnie i tak będzie drożej na wiosnę, więc może lepiej teraz kupić, a szosę sprzedać jak się sezon zacznie.
  • Odpowiedz