Aktywne Wpisy
Czy jeśli Putin zaproponowałby polskim władzom legalną aneksję połowy Ukrainy w zamian za gwarancję bezpieczeństwa Polski ze strony Rosji + pozostanie Polski w NATO i UE + podpisanie nowych umów o szerokiej współpracy gospodarczej z Rosją, co oznaczałoby tanie surowce energetyczne dla Polski czyli ogromny wzrost dobrobytu Polaków i wzrost polskiego PKB, to co powinniśmy zrobić?
#ukraina #rosja #wojna
#ukraina #rosja #wojna
no co?
- Powinniśmy taką propozycję przyjąć 34.2% (109)
- Powinniśmy ją chociaż rozważyć 19.1% (61)
- Powinniśmy zorganizować referendum w tej sprawie 46.7% (149)
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- na wyjeździe, wieczorem, nagle coś mnie zabolało w szczęce. Po długich zastanowieniach doszedłem do wniosku, że chyba ułamałem sobie 7 bo na wyczucie (palcem) była jakaś niekształtna. Pobolało, potem przeszło.
- wróciłem do domu, Sylwester, Nowy Rok, zapomniałem o sytuacji
- 2 dni temu zaczęła mnie boleć ta "7" na górze. Przemęczyłem się, jakoś zasnąłem, nawet nie skojarzyłem, że to ta sama "7".
- Wczoraj ból był już dośc mocny, wziąłem jedną tabletkę, drugą tabletkę, w nocy trzecią.
- Dzisiaj dwie tabletki, ale po konsultacji z jednym z domowników okazało się, że to nie boląca-zepsuta "7" bo ona jest piękna, a po prostu tośnie mi 8. Brzydka, niezbyt kształtna, a do tego nie mająca w ogóle miejsca.
Nosiłem kiedyś aparat na zęby, miałem wyrwane stałe 4 bo nie miałem miejsca w szczęce, wiec teraz ta rosnąca 8 ściska mi całą szczękę i boli mnie pół twarzy - od oka po dolną szczękę.
I teraz pytanie do mirków z #wroclaw
Ile kosztuje usunięcie takiej 8 + znieczulenie, ale takie żebym sobie spokojnie zasnął i obudził się już po zabiegu? Chcę takie bo zawsze ból u dentysty odczuwam 3x mocniej niż powinienem, nawet na miejscowym znieczuleniu.
#stomatologia #dentysta #gorzkiezale #kiciochpyta #medycyna
Mój znajomy miał tak ciekawie. W południe zaczął go boleć ząb. Stwierdził, że poczeka, może mu przejdzie, później ustawi wizytę. Wieczorem dzwonił z płaczem do dentysty - umówił się na następny dzień. Myślał, że wytrzyma. Koło 2 tak go bolało, że użył jedynej rzeczy jaką miał pod ręką - półlitrówki czystej. Kiedy i ten środek nie dawał rezultatów,
@knysha: Właśnie wiem, to trochę minus, bo niby jestem zdrowy, ale trochę z tym zachodu.
@thewickerman88: Tylko mnie boli nawet po znieczuelniu, zwykłe borowanko. Jakiś wrażliwy na ból w tym miejscu jestem.
@piotrfelix: W ogóle nic nie czułeś? Czy było czuć?
@Crecha: Możesz mieć dużo miejsca w japie i wtedy nie ma po co ich usuwać.
@Stadler: Ehe.
@piotrfelix: Jeszcze szwy... no wiedziałem, że tylko się jeszcze bardziej zestresuję jak się więcej dowiem :o
Korzystaj, bo taka okazja tylko w pierwszym kwartale roku. potem na zabiegi "nie ma już pieniędzy".
@piotrfelix: Ja i tak dość rzadko piję, więc spoko. Ale dzięki ;)
http://www.dentinnovation.pl/index.html
@nodikv: Ode mnie też. Ale to jedyni na mieście, którzy podjęli się zabiegu. Nawet klinika na Krakowskiej stwierdziła że za trudne i niech poszukam gdzie indziej.
@jombsik: No chyba że będą wycinać, wtedy bez tego cholernego chrzęstu.