Wpis z mikrobloga

@SiemkaKolego: Może Dai Dark - ta sama autorka co Dorohedoro. Sui Ishida też tworzy teraz nową mangę, która ma być podobno tym czego mu się nie udało zrealizować w Tokyo Ghoul - tytuł to Choujin X. A poza tym to może Chainsawman albo jakiś inny popularny shounen: Jujutsu Kaisen, Kaiju no8, Atak Tytanów, Jigokuraku.
  • Odpowiedz
@JustKebab: a czyli to była jego wypowiedź a nie czyjeś domysły.

A co powiesz o 'gdy zapłaczą cykady' bo chyba taki jest polski tytuł? Wiem że to trochę inna kategoria ale pamiętam że kiedyś oglądałem anime i mi się podobało, było dość niepokojące :D natomiast nie wiem na jakim poziomie jest manga w stosunku do anime
  • Odpowiedz
@SiemkaKolego: Oficjalnie chyba nigdzie tak nie powiedział, ale jak się czyta jakieś wywiady z nim itp to między wierszami można się dowiedzieć, że na Tokyo Ghoula duży wpływ miały inne osoby. Skoro robi drugą mangę, która jest podobna tematycznie do TG to myślę, że można bezpiecznie założyć, że tym razem to będzie bardziej jego własny projekt.

Cykad nie czytałem ani nie oglądałem, więc niestety w tej kwestii nie pomogę. Planuję
  • Odpowiedz