Aktywne Wpisy
Pomocy nie wiem co robić a problem jest tak absurdalny, że nawet nie wiem gdzie szukać pomocy. Mój 22 letni brat z mózgiem wielkości ziarnka ryżu potrafi leżeć w wannie kilka godzin. Często chodzi na imprezy i potrafi w nocy wrócić nalać wody do wanny i leżeć w niej nawet się nie umyje i często zasypia. Ja z mamą pukamy do drzwi i go budzimy a on i tak ma to gdzieś.

Socyn +2
Chciałbym podzielić się z Wami swoją historią i zaskakującym odkryciem. Odkryłem, że odnajduję szczęście w mefedronie. Wiem, że wielu z Was może być zdziwionych tym, co mówię, ale pozwólcie mi wyjaśnić.
Od wielu lat miałem problemy z depresją i nie mogłem znaleźć sposobu, aby poczuć się lepiej. Próbowałem różnych terapii i leków, ale bezskutecznie. Dopiero wtedy, gdy spróbowałem mefedronu, poczułem się szczęśliwy po raz pierwszy od bardzo dawna.
Nie twierdzę, że mefedron
Od wielu lat miałem problemy z depresją i nie mogłem znaleźć sposobu, aby poczuć się lepiej. Próbowałem różnych terapii i leków, ale bezskutecznie. Dopiero wtedy, gdy spróbowałem mefedronu, poczułem się szczęśliwy po raz pierwszy od bardzo dawna.
Nie twierdzę, że mefedron

Mireczky, mam dwie klasy: Klient i Konto. W jaki sposob przypisac klientowi konkretny obiekt typu konto?
http://pastebin.com/hKbR27Zw
@japer: w sensie, przy tworzeniu obiektu, czy przy ustalaniu danych skladowych?
It will be initialized by its default constructor. If you want to use a different constructor, you might have something like this:
class Foo
{
public:
Foo(int val) { }
//stuff
};
class Bar
{
public:
Bar() : foo(2) { }
Foo foo;};
Zakładam, że konstruktor klasy Konto przyjmuje dwa argumenty - id i balans a nazwa pola w klasie klient to k.
Klient::Klient() : k("moje id", 666) { jakiś kod... }
Komentarz usunięty przez autora
Jak to potem wywolac?
Konto k();to jest metoda zwracająca obiekt typu
Konto;)
Konto kto będzie obiekt
ko typie
Konto, później będziesz się do niego donosił jak do
kundenumerpowyƶej
int getKontonummer() const { return kontonummer; }kontonummermasz pisane małymi literami
http://pastebin.com/c9aZZaZp
Kontoto typ, a Ty chcesz się odwołać do konkretnego obiektu.
k.kontonummerkw ogóle nie inicjalizujesz. Przyjmujesz w konstruktorze
Kundekopię konta (teƶ dla niepoznaki nazwaną
k), ale nic z nią nie robisz.
...sse, Konto k)⟶
...sse, Konto const& k) : k(k)Konto const&to przekazanie obiektu przez (const) referencję, zabieg mający na celu wyłącznie zwiększenie wydajności.
:k(k)to lista inicjalizacyjna konstruktora. Poniewaƶ nadałeś
ktakie same nazwy to masz zagwozdkę. pierwsze
kto jest
this->k- czyli element klasy
Kundeo nazwie
k. To
kjest inicjalizowane (jego konstruktor wywoływany jest) z danymi mu podanymi - czyli w tym przypadku
k, które w tym kontekście jest argumentem konstruktora (poniewaƶ zmienne lokalne
this->k = kMoƶesz teƶ jako argument konstruktora przyjąć zmienną o innej nazwie i nie mieć takich problemów w ogóle.