Aktywne Wpisy
adi0 +567
Siema Mirki, jestem studentem na 3 roku informatyki na politechnice i dorabiam sobie jako programista na pół etatu. Dostałem propozycję przejścia na cały etat za dosyć sporą podwyżkę (po podwyżce prawie 10k brutto) i innymi benefitami, co oczywiście wiąże się z rzuceniem studiów. Problemem jest to, że przyszłość firmy nie jest w 100% pewna. Co byście zrobili na moim miejscu? Zrobić inżyniera dla spokoju czy #!$%@?ć te studia? #studia #studbaza #praca #
Co wybrać?
- Skończyć studia 82.1% (335)
- Rzucić studia 17.9% (73)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#grzyby
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JonkeJ: @panceR @Lepki @Westfield @sztajek @Mikstolar @marksizm-kulturowy @xpert_dub @Napane @artixxxu @wspodnicynamtb @dlugi_ @lileniaa:
@loco1337: @Mike_Mayson @LubieChleb
@stanley666 @blejs @obludnik-rozi @magenciorek
@lileniaa: masz racje gorzki smak oznacza ze trujący:
"Należy przełamać jego kapelusz lub trzonek i posmakować czubkiem języka. Gorzki smak oznacza, że grzyb jest trujący. Zbierając grzyby, zwracaj uwagę na spodnią część ich kapeluszy. Te pokryte blaszkami — poza kurkami, kanią jadalną lub gąską zieloną — są trujące. "
( ͡° ͜ʖ ͡°)
1.Gorzki smak nie oznacza grzyba trującego - może być niejadalny poprostu (np: łuskwiak nastroszony).
2.Jak już mówiłem wcześniej - wiele grzybów trujących, bądź śmiertelnie trujących jest słodkawych, czy ma typowy grzybowy smak.
3.kurka nie ma blaszek, tylko żyłki.
4.Kurki, kania i gąska to tylko mały procent jadalnych gatunków!
5. Czubajka czerwieniejąca (jedna z kani) może być trująca - były zatrucia odmianą ogrodową.
6.Gąska