Wpis z mikrobloga

Mirki jakiego pada do PC kupić abym mógł go używać z Xbox gejpasem? Fajnie jakby był bezprzewodowy ale nie musi, i do 200zł. Głównie to jakaś fifa, i jakieś ścigałki. Wygrzebałem jakiegoś starego pada ale nie da się go skonfigurować w grach i szukam czegoś nowego co bez dużych kombinacji będę mógł używać.
#pcmasterrace #komputery
  • 10
  • Odpowiedz
czyli kupię dowolnego i będzie bez problemu działał z PC?

@Nick_i_login: na usb - tak.
na bluetooth (jeśli masz, albo kupisz dowolny odbiornik-interfejs bt na usb za 1$) - to tak, o ile to jest w miarę nowy pad od Xbox S/X (wygoogluj sobie xbox pad bluetooth) - z ograniczeniem, że tylko 1 pad w tym samym czasie.
Jeśli chcesz mniejszy input lag i więcej niż 1 pad do PC podpiąć
hrumque - > czyli kupię dowolnego i będzie bez problemu działał z PC?

@Nickilogin:...

źródło: comment_1664187567X9VM6mwWJRBSPi0HUaTdAz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nick_i_login: 8BitDo Pro 2 możesz śmiało kupować też, jeśli wolisz taki układ klawiszy. Poza tym jest lepszy od xboksowego, bo ma wbudowany akumulator, ale też można wkładać paluszki. Windows widzi go jako pada od xboksa.
  • Odpowiedz
@Nick_i_login: od czasow 360tki mozna kupic oficjalny microsoftowy bezprzewodowy pad dla PC, ktory ma w zestawie dodany odbiornik specjalny podlaczony na usb do pcta - nowsze mozna nawet przez BT podlaczyc

no ipad od xboxa to pewniak jesli chodzi o obsluge gier, bo to wlasnie pod niego zwykle wszystko jest mapowane. Z innymi padami roznie bywa, a mialem dwa jeden byle jaki i drugi microsoftowy i nie raz sie zdarzylo ze
  • Odpowiedz
@budus2: Ten 8BitDo Pro 2 którego nie tak dawno zwróciłem bo srał się po połączeniu kablowym? Niech chłop nie cebuli i wykrztusi kasę na pada od Xboxa, obecnie jest na promocji w Media Expert.
@Nick_i_login: Tak jak mówiłem, 8BitDo olej bo jeszcze się przejedziesz, zerknij do Media Expert bo mają normalnego pada od Xboxa na promocji.
  • Odpowiedz
Dzięki wszystkim za pomoc. Zamówiłem tego Xboxowego, a neonet. Trochę mnie czas wysyłki ze strony Microsoftu zniechęcił i dołożyłem 2 dychy żeby mieć już na weekend. Na razie przetestuje na kablu, ale odbiornik pewnie zamówię trochę później. Na olx widziałem po około 120zł.
  • Odpowiedz