Wpis z mikrobloga

• 8
Offtop i ból dupy.
Od jakiegoś czasu na instagramie wszędzie wyskakuje mi Sonia z 2 edycji. Weszłam dzisiaj na jej profil i zobaczyłam, że śledzi ją 200 tys ludzi. I taka mnie naszła refleksja, że to przerażające, że tylu ludzi, a wśród nich małe dziewczynki, śledzą jakąś randomową pustą lalkę, która w życiu nic nie osiągnęła i nie miała na to nawet ambicji. Nasze spoleczeństwo od nich idiocieje.

I mimo, że czasy są ciężkie na wychowywanie dzieci, to w dzisiejszej młodzieży widzę jakieś światelko w tunelu. Tik tok coraz częściej służy do recenzji książek, dzielenia się wiedzą, a nie tylko twerkowania. Młodzi ludzie często szukają sposobu na bycie oryginalnymi, a nie szablonowymi. Normalizujemy takie zagadnienia jak to, że kobiety nie muszą się malować a najbardziej sexi jest zdrowe ciało, a nie wychudzone koksiary.

Oby moda na tych influencerów przeminela tak szybko jak się pojawiła.

#hotelparadise
  • 4
  • Odpowiedz
@MoccaC: zawsZe znajdą się amatorzy żeby zarobić a nie pobrudzić sobie rączek i się nie napracować. Nie sądze że ta "moda" minie, bo dzisiejsze 5 cio latki juz nie marzą o tym żeby zostać strażakiem, ale żeby być popularnym w internecie i robić na tym kupę hajsu a ich guru to MATA
  • Odpowiedz